telik87 Napisano 6 Sierpnia 2016 Napisano 6 Sierpnia 2016 Witam, jak otworzyć swój plik GPX w Osmand na smartfonie? Zaplanowałem sobie trasę rowerową w Google Maps. Skopiowałem link i przekonwertowało na plik GPX. Wrzuciłem ten plik na karcie pamięci do katalogu osmand/tracks. Próbuję otworzyć ten plik w Osmand na smartfonie i nie mogę sobie z tym poradzić.
zgrzezly Napisano 6 Sierpnia 2016 Napisano 6 Sierpnia 2016 Witam, jak otworzyć swój plik GPX w Osmand na smartfonie? Zaplanowałem sobie trasę rowerową w Google Maps. Skopiowałem link i przekonwertowało na plik GPX. Wrzuciłem ten plik na karcie pamięci do katalogu osmand/tracks. Próbuję otworzyć ten plik w Osmand na smartfonie i nie mogę sobie z tym poradzić. W lewym dolnum rogu ikona do naciśnięcia później Directions, navigation settings -tj. ikona kółka zębatego i wybierasz gpx route
telik87 Napisano 6 Sierpnia 2016 Autor Napisano 6 Sierpnia 2016 No właśnie, też o tym przeczytałem na innej stronie, tylko u mnie inaczej wygląda. Prześlę screeny: https://zapodaj.net/0509fb48d60f0.png.html https://zapodaj.net/5e7ec76ee209f.png.html U mnie tak wygląda i nigdzie nie mogę znaleźć Directions (na polski Kierunki). EDIT: To będzie "Nawigacja", wchodzę w ustawienia nawigacji i znajduję coś takiego: Trasa GPX - Brak - Wybierz GPX Jak klikam na tą drugą opcję to nic się nie otwiera
zgrzezly Napisano 6 Sierpnia 2016 Napisano 6 Sierpnia 2016 To może w złym miejscu gpx-y masz, aktywuj wtyczkę w osmand do nagrywania plików gpx, zarejestruj kawałek trasy i zobacz w jakim katalogu się nagrał plik.
telik87 Napisano 6 Sierpnia 2016 Autor Napisano 6 Sierpnia 2016 Umieściłem plik w katalogu data/net.osmand/tracks. Folder tracks sam stworzyłem. Możliwe, że nie tam powinno być. Dziękuję za wskazówkę i zarejestruję kawałek trasy. Zobaczymy.
zgrzezly Napisano 6 Sierpnia 2016 Napisano 6 Sierpnia 2016 U mnie jest w /storage/extSdCard/Android/data/net.osmand.plus/files/tracks
Gość Napisano 9 Sierpnia 2016 Napisano 9 Sierpnia 2016 U mnie jest w /storage/extSdCard/Android/data/net.osmand.plus/files/tracks U mnie też. Android 5.1.1. Trasę otwieram następująco. Menu głowne ->Miejsca->MOJE TRASY->(+)->nazwa trasy->ikonka w prawym górnym rogu->wyswietl na mapie->ikonka na dole druga od lewej->czychcesz wykorzystać wyswietlona trasę do nawigacji?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.