hanus Napisano 6 Sierpnia 2016 Napisano 6 Sierpnia 2016 Witam, w moim ostatnio kupionym używanym krossie (garaż) ciągle trzeszczy ze sterów. Jak wszystko wyczyszczę i na smaruje przez chwilę cisza, po paru km trzeszczenie wraca. I tak myślę, czy nie brakuje mi jakieś jednej uszczelki w dolnej części. Niżej zdjęcia części jakie są Góra Dół Jak widać w dolnej części jest tylko miska, łożysko, kolejna miska, zabezpieczenie i wkładam widelec. Nie za mało jakieś uszczelki? Bo jak wszystko złożę widoczna jest szpara Moto
Gość Napisano 6 Sierpnia 2016 Napisano 6 Sierpnia 2016 Wszystko tak uwalone smarem że nic nie widać. Chyba wiem co to za stery, więc schemat jest taki: 1. Bieżnia nabita na rurę sterową widelca 2. Miska w ramie na dole i górze 3. W miski wkładasz wianki i pierścienie które je blokują 4. Wkładasz widelec 5. Od góry wkładasz bieżnię 6. Nakrywasz całość kapą Po co zdejmujesz bieżnię z widelca tak swoją drogą? Na pewno jest od tych sterów?
hanus Napisano 6 Sierpnia 2016 Autor Napisano 6 Sierpnia 2016 Z widelca nie zdejmowałem bieżni, więc nie mam jej? :-D To co jest na zdjęciu tylko zdemontowałem, to co było pod zabezpieczeniem, na widelcu nic nie było :-/ (chyba bo już zgłupiałem) Moto
Gość Napisano 6 Sierpnia 2016 Napisano 6 Sierpnia 2016 To co jest na fotce nad którą jest opis "dół" i znajduje się po lewej stronie, powinno być nabite na rurę sterową. Moja propozycja jest taka abyś zrobił zdjęcie wszystkich elementów które wkładasz, zaczynając od dołu ( oczywiście misek z ramy nie wybijaj). Czyli ułóż w kolejności i zrób fotkę. Trochę mnie zastanawia ta dolna bieżnia, jeżeli nie jest rozcinana ( a jak widać nie jest) to na rurę dosłownie się ją nabija a żeby wyciągnąć trzeba naprawdę się nasiłować, Ty jakimś cudem sobie ją zdejmujesz Ogólnie coś mi się nie podoba z tymi sterami, obejrzyj jeszcze raz widelec czy nie ma tam bieżni. A tylko trzeszczą czy pojawia się też luz?
hanus Napisano 6 Sierpnia 2016 Autor Napisano 6 Sierpnia 2016 Zdjęcie dół. Tą miskę zakładam razem z wiankiem i na to zabezpieczenie i wtedy widelec. Jak będę miał więcej czasu to jeszcze raz rozbiorę i porobię zdjęcia. Co do luzu to nie ma jak lekko dokręcę kapsel Moto
Gość Napisano 6 Sierpnia 2016 Napisano 6 Sierpnia 2016 No to to powinno być wsadzone na stałe na widelec Ewentualnie bieżnie są już wyjechane
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.