EnJoy89 Napisano 6 Sierpnia 2016 Napisano 6 Sierpnia 2016 Witajcie. Otóż że lubię gadżety zainteresowano mnie to oto urządzenie. http://www.aliexpress.com/item/Meilan-X5-Smart-Cycling-laser-Light-Bicycle-Rear-tail-light-USB-Rechargeable-Wireless-Remote-Turn-Signal/32678977173.html?spm=2114.01010208.3.1.wlCWdd&ws_ab_test=searchweb201556_10,searchweb201602_1_10057_10056_10055_10049_10059_10058_10017_106_105_104_10060_103_10061_102_10062_10063_412,searchweb201603_2&btsid=e8ca18e0-a79c-425f-af04-05f17fda61b6 Pamiętam jak za dzieciaka miałem takie cudo ale na kablu I teraz się zastanawiam nad kupnem tego Co wy na to ?
EnJoy89 Napisano 6 Sierpnia 2016 Autor Napisano 6 Sierpnia 2016 @@skom25, Światełko tylne, laser oznaczający twój tor jazdy, i kierunkowskazy
Ros Napisano 6 Sierpnia 2016 Napisano 6 Sierpnia 2016 Niegłupi pomysł, zwiększający moim zdaniem bezpieczeństwo na drodze. Pytanie tylko jak działa ten pilot i czy da się go umocować wygodnie na kierownicy - ze zdjęć wygląda raczej tandetnie.
EnJoy89 Napisano 6 Sierpnia 2016 Autor Napisano 6 Sierpnia 2016 @@Ros, Tu masz dokładniejsze zdjęcia http://www.forumrowerowe.org/topic/207600-oswietlenie-kierunkowskazy-bezprzewodowe/?do=findComment&comment=1881292 a tutaj filmik z unboxingu https://www.youtube.com/watch?v=Fwxm1_pIZcA
Ros Napisano 6 Sierpnia 2016 Napisano 6 Sierpnia 2016 Dzięki za linki. Ja z kolei znalazłem filmik producenta: https://www.youtube.com/watch?v=9t60-_tkz2s Wygląda to całkiem dobrze, moim zdaniem jest jednak jeden, bardzo istotny minus. Światło miga na czerwono jak włączysz kierunkowskaz a ta pomarańczowa lampka jest właściwie niewidoczna. Z tego powodu jadący za Tobą kierowca może się w ogóle nie zorientować, że chcesz skręcić.
EnJoy89 Napisano 6 Sierpnia 2016 Autor Napisano 6 Sierpnia 2016 @@Ros, tylko wiesz, kamera nie oddaje prawdziwych kolorów Ale Ja to kupię na przyszły sezon. na moje to spełnia swoje zadanie
Ros Napisano 6 Sierpnia 2016 Napisano 6 Sierpnia 2016 kamera nie oddaje prawdziwych kolorów Ok, ale nie chodzi mi o kolory. Żeby to było bardziej, powiedzmy czytelne dla kierowców, pomarańczowe diody powinny mrugać / pulsować. Nie zawadziło by też jakby było ich więcej. Pomysł dobry, ale wykonanie mogłoby być lepsze. Może jednak jakiś inny producent ma w swojej ofercie takie światełko?
SovaLTD Napisano 6 Sierpnia 2016 Napisano 6 Sierpnia 2016 Ale Ja to kupię na przyszły sezon. na moje to spełnia swoje zadanie A na moje kompletnie nie spełnia swojego zadania. Wszyscy kierowcy samochodów są przyzwyczajeni, że rowerzyści powinni wyciągać ręce jak zamierzają skręcać, a nie włączać kierunkowskazy. Myślisz, że ktoś jadący 300m z Tobą będzie widział to małe migające światełko? Nawet jeśli zauważy to po prostu pomyśli, że jest to zwykłe migające światełko a nie kierunkowskaz. Prawidłowo wyciągniętą rękę widać z daleka i kierowca od razu wie, że będziesz skręcał, a to? Nawet jeśli część kierowców domyśli się o co chodzi, to nadal zostaje spora część, która się na bank nie domyśli i co wtedy? Chcesz leżeć w szpitalu? Daj sobie spokój z tym g... jeśli nie chcesz mieć problemów.
Gawel76 Napisano 6 Sierpnia 2016 Napisano 6 Sierpnia 2016 Tylko że wszyscy kierowcy są przyzwyczajeni do tego że rowerzysta sygnalizuje skręt ręką,więc taki gadżet za 100 będzie następnym migającym światełkiem.Dla mnie bez sensu
Sansei6 Napisano 6 Sierpnia 2016 Napisano 6 Sierpnia 2016 To już chyba lepiej takie rękawice rowerowe z kierunkowskazem wbudowanym,,, pokazywali w TVN Turbo w "nowy gadżet".
EnJoy89 Napisano 6 Sierpnia 2016 Autor Napisano 6 Sierpnia 2016 kierowcy są przyzwyczajeni do tego że rowerzysta sygnalizuje skręt ręką Okej. Ale gdzie napisałem że nie będę sygnalizować ręką ? Chodziło mi bardziej dodatek a nie wyeliminowanie sygnalizowania skrętu ręką
HarveyDent Napisano 6 Sierpnia 2016 Napisano 6 Sierpnia 2016 EnJoy89 najpier alarm rowerowy, teraz to. Ile Ty chcesz jeszcze tego chińskiego szmelcu wątpliwej przydatności powiesić na rowerze ?
mklos1 Napisano 7 Sierpnia 2016 Napisano 7 Sierpnia 2016 @@EnJoy89, "Laserowe linie" nie spełniają swojej roli, bo są zbyt trudno zauważalne. Zatem to zbędny balast finansowy, który nie daje nic. Co do samych kierunkowskazów - jeżeli będziesz na nich polegał, to mogą ci przynieść więcej problemów niż korzyści.
cervandes Napisano 7 Sierpnia 2016 Napisano 7 Sierpnia 2016 Jeszcze diodki na wentylki, potem wzmacniacz, mp3 i tuba na bagażnik. Festyn, odpust, szmira. W samochodzie też niebieskie diodki w spryskiwacze i nakładkę na tłumik założyłeś?
JaromirRK Napisano 7 Sierpnia 2016 Napisano 7 Sierpnia 2016 Dzięki za linki. Ja z kolei znalazłem filmik producenta: https://www.youtube.com/watch?v=9t60-_tkz2s Wygląda to całkiem dobrze, moim zdaniem jest jednak jeden, bardzo istotny minus. Światło miga na czerwono jak włączysz kierunkowskaz a ta pomarańczowa lampka jest właściwie niewidoczna. Z tego powodu jadący za Tobą kierowca może się w ogóle nie zorientować, że chcesz skręcić. A na moje kompletnie nie spełnia swojego zadania. Wszyscy kierowcy samochodów są przyzwyczajeni, że rowerzyści powinni wyciągać ręce jak zamierzają skręcać, a nie włączać kierunkowskazy. Myślisz, że ktoś jadący 300m z Tobą będzie widział to małe migające światełko? Nawet jeśli zauważy to po prostu pomyśli, że jest to zwykłe migające światełko a nie kierunkowskaz. Prawidłowo wyciągniętą rękę widać z daleka i kierowca od razu wie, że będziesz skręcał, a to? Nawet jeśli część kierowców domyśli się o co chodzi, to nadal zostaje spora część, która się na bank nie domyśli i co wtedy? Chcesz leżeć w szpitalu? Daj sobie spokój z tym g... jeśli nie chcesz mieć problemów. @@EnJoy89, "Laserowe linie" nie spełniają swojej roli, bo są zbyt trudno zauważalne. Zatem to zbędny balast finansowy, który nie daje nic. Co do samych kierunkowskazów - jeżeli będziesz na nich polegał, to mogą ci przynieść więcej problemów niż korzyści. Z 8 lat temu mało nie rozjechałem jakiegoś idioty, który mając włączony swój wspaniały migacz wjechał mi z pobocza wprost przed maskę. Koleś w ciężkim szoku "bo przecież miał kierunkowskaz włączony", a ja myślałem, że mu tą lampkę wsadzę tam gdzie nikt nie zagląda. Biję się w pierś, nie spodziewałem się, po prostu tego nie widziałem, ze względu na wymiary i czytelność nie miałem prawa widzieć KIERUNKOWSKAZU z kilkudziesięciu/kilkunastu metrów. Z własnego doświadczenia przestrzegam, że jest to cholernie niebezpieczne.
EnJoy89 Napisano 7 Sierpnia 2016 Autor Napisano 7 Sierpnia 2016 W samochodzie też niebieskie diodki w spryskiwacze i nakładkę na tłumik założyłeś? No bez przesady Ale poczytajcie co napisałem wyżej bo co do niektórych to nie dociera że i tak czy siak będę sygnalizował ręką skręt
Charvel Napisano 7 Sierpnia 2016 Napisano 7 Sierpnia 2016 Następne będą świecące nakładki na szprychy czy syrena policyjna?
Ros Napisano 7 Sierpnia 2016 Napisano 7 Sierpnia 2016 Może wystarczy tej loży szyderców? Wszystko zostało powiedziane.
chudeusz09 Napisano 7 Sierpnia 2016 Napisano 7 Sierpnia 2016 Pamiętaj żeby włącznik prawego kierunkowskazu założyć z lewej strony a lewego z prawej .
Fenthin Napisano 7 Sierpnia 2016 Napisano 7 Sierpnia 2016 tak czy siak będę sygnalizował ręką skręt Ockham się w grobie przewraca Skoro i tak będziesz wystawiał rękę, po co jakaś mrugająca chińszczyzna?
EnJoy89 Napisano 8 Sierpnia 2016 Autor Napisano 8 Sierpnia 2016 Następne będą świecące nakładki na szprychy czy syrena policyjna? Pamiętaj żeby włącznik prawego kierunkowskazu założyć z lewej strony a lewego z prawej . takich śmieszków jak wy bym już dawno z forum wywalił. Bo to co piszecie jest żałosne
cervandes Napisano 8 Sierpnia 2016 Napisano 8 Sierpnia 2016 Lol. Kolega chyba ma problem z logicznym myśleniem. Ale zapewne przy pierwszym skręcaniu zrozumie co miałeś na myśli.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.