Skocz do zawartości

[Rama cr-mo] malowanie lakierem bezbarwnym

dircik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, oczyściłem chemicznie(spray do usuwania lakieru) swoją ramę z cr-mo, potem polerowałem kolejno papierem wodnym 800, 1500, 2000. Teraz przyszedł czas na malowanie i tu rodzi się moje pytanie. Czy moge pomalować bardzo dobrze oczyszczoną powierzchnie lakierem bezbarwnym z małym dodatkiem czarnego akrylu bez wcześniejszego pomalowania podkładem? Czy taki lakier będzie się dobrze trzymał? Dodaje, że jest to rama używana głównie na asfaltowym pumptracku, a czasami w lesie, także nie będzie niszczona kamieniami.

Napisano

Ja pytam jakim sprayem chcesz malować  :woot:  No chyba że masz pistolet

Napisano

Nie, nie. Oczywiście pistolet i a lakier bezbarwny z dobrą mieszanka utwardzacza, tylko czy to wystarczy bez podkładu. Nie chce podkładu bo zależy mi na tym kolorze co mam teraz :D

Napisano

Wydaje mi się że bez podkładu nie załapie.

Najlepiej to iść do sklepu gdzie kupujesz lakiery i zapytać, oni będą wiedzieć na 100%

Napisano

Dobry clar do samochodów i niema bata że nie złapie. Pamiętaj tylko że clar mię lubi szybko schnąć. Przytrzymaj ramę po malowaniu w wilgotnym pomieszczeniu.

Poleciało z X-a

Napisano

Pewnie chcesz uzyskać efekt "transparentnej" czerni tym zabiegiem. Ja się tylko zastanawiam czy wyjdzie Ci to równo. Na 100% będziesz musiał psiknąć w miejsca które niechcący pominąłeś, lub malując jedną część dodatkowo pomalujesz drugą.

Według mnie wyjdą łaty, no ale czekam na efekt  :thumbsup:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...