Genzo Napisano 5 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Witam, Po udanym wyjeździe jednodniowym w okolice Żywca szukam kolejnej trasy w tych okolicach. W zeszłym tygodniu wyjechaliśmy w dolinę Zimnika oraz na przełęcz Kamesznicką (ok. 70km). Na przyszły planujemy zrobić następującą trasę: Łodygowice-Wilkowice-Magurka Wilkowicka-Straconka-Przegibek-Międzybrodzie Bialskie-Góra Żar-Łodygowice. Wychodzi ok 50km, ale podjazdy dadzą w kość. Moje pytanie do osób znających te tereny: czy jesteśmy w stanie zrobić ta trasę na rowerach przełajowych/gravel? Czy odcinki offroad są do przejechania na sztywniakach? Pytanie dotyczy głównie Magurki (zjazd do Straconki, bo podjazd od Wilkowic jest asfaltowy) oraz zjazd z Przegibka do Międzybrodzia. Na Żar tez asfalt wiec problemu nie będzie. Dzięki za wszelką pomoc Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 5 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Kręcić chcecie raczej w Małym jak już. Po minięciu schroniska na Magurce i zaraz za nim budynku z czerwonym dachem jedziecie sobie dalej kilkadziesiąt metrów pod kolejne zabudowania po lewej stronie. Tu na rozwidleniu w prawo przez polanę szeroką kamienistą ścieżką do kolejnego rozwidlenia. Nawet jak będzie trudno to sobie te kilkaset metrów sprowadzicie. Przy tym 2-gim rozwidleniu również w prawo za szlakiem niebieskim dość kamienistą ściechą ale tylko z 200m do szerokiej już drogi gdzie kończą się trudności. Po może kolejnych 200m na 3-cim już rozwidleniu za szlakiem zielonym w lewo tym razem, gdzie zaraz wpadacie na szeroką szutrową drogę. I tą drogą spokojnie na sam Przegibek dojedziecie. Cały opisany odcinek zrobiony na całkowicie sztywnym góralu na gumach 1,75". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Genzo Napisano 16 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 Dzięki za rady. Trzymaliśmy się ich i było dobrze. Podjazd z Wilkowic na Magurkę jak do tej pory chyba najtrudniejszy jaki jechałem. Po tej górce wjazd na górę Żar zrobił się jakiś taki płaski. Rzeczywiście trzeba było wziąć rower na ramię przy przejściu na przegibek ale tylko jakieś 300m. Trasa Żywiec-Magurka-Przegibek-Żar-Żywiec godna polecenia. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.