EnJoy89 Napisano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Witam. Zakupiłem taki oto alarm: http://www.aliexpress.com/item/Professional-Anti-theft-Bike-Lock-Cycling-Security-Lock-Wireless-Remote-Control-Vibration-Alarm-110dB-Bicycle-Vibration/32646294950.html?spm=2114.01010208.3.10.bvrL9z&ws_ab_test=searchweb201556_8,searchweb201602_1_10057_10056_10037_10055_10049_10059_10033_10058_10032_10017_106_105_104_10060_103_10061_102_10062_10063_412,searchweb201603_8&btsid=cd0de43c-40da-4ec8-af31-dc80148b777f Powiem tak. Mi to się podoba, spełnia swoje zadanie. Ja jestem zadowolony. Jeżeli komuś nie żal 25 zł to warto zakupić Poruszenie roweru powoduje uruchomienie alarmu. W zestawie pilocik do załączenia i rozłączenia alarmu Pozdrawiam i czekam na opinie innych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nastar Napisano 5 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Ciekawy pomysł. Może zrób krótki filmik z prezentacją jak to działa ? Szkoda, że nie ma z tyłu od razu diody led to by temat podstawowej lampki załatwiło a tak np. u mnie będzie trochę kolidowało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
avertos Napisano 5 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Dobry pomysł, jakaś alternatywa tego żeby nie zamawiać za granicy? Bo w sumie teraz ukrasc rower z zapieciem to żaden wyczyn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EnJoy89 Napisano 5 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Ciekawy pomysł. Może zrób krótki filmik z prezentacją jak to działa ? Szkoda, że nie ma z tyłu od razu diody led to by temat podstawowej lampki załatwiło a tak np. u mnie będzie trochę kolidowało... Dziś zrobię mały filmik jak to działa. I wieczorkiem go zamieszczę. Co do zamawiania w polsce również można zakupić takie cacko tylko że drożej http://allegro.pl/alarm-rowerowy-pilot-do-roweru-skutera-quada-i6231454218.html Dokładnie taki sam alarm jak ja zakupiłem tyle że tańszy jest bezpośrednio za granicą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterMike Napisano 5 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 A nawet więcej potrafi kosztować http://sklepebike.pl/pl/p/Alarm-do-roweru-Pilot/272 Ciekawa jest opinia pod tym produktem w w/w sklepie, ciekawe czy to prawda apropos baterii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EnJoy89 Napisano 5 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 @Nastar, Proszę. O to filmik jak działa https://www.youtube.com/watch?v=3QqzL__NGM0&feature=youtu.be Czekam na wasze zdanie i sugestie A nawet więcej potrafi kosztować http://sklepebike.pl/pl/p/Alarm-do-roweru-Pilot/272 Ciekawa jest opinia pod tym produktem w w/w sklepie, ciekawe czy to prawda apropos baterii. Ja mam alarm od paru dni. Może coś popsuł Wrzuciłem filmik i sobie zobacz Działa jak należy Wg mnie opłaca się zainwestować pare groszy w alarmik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterMike Napisano 5 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Dzięki, widzę że jest bardzo czuły, na dotyk, można gdzieś tę czułość wyregulować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EnJoy89 Napisano 5 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 @@PeterMike,Niestety nie.. :/ Ale Jak rower stoi to się nic nie dzieje Haha Zależy też gdzie chcesz do trzymać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nastar Napisano 5 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Nastar, Proszę. O to filmik jak działa Dzięki za filmik ! Całkiem niegłupie. A czy próbowałeś może delikatnie "ukraść" sobie rower? Tzn. bez szarpania go delikatnie odprowadzić z miejsca ? Dałoby radę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EnJoy89 Napisano 5 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Dzięki za filmik ! Całkiem niegłupie. A czy próbowałeś może delikatnie "ukraść" sobie rower? Tzn. bez szarpania go delikatnie odprowadzić z miejsca ? Dałoby radę ? Da się. Ale ruchy muszą być slowmotion Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nastar Napisano 5 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Heh, tak myślałem ;-) Jeszcze raz dzięki za "test" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 6 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2016 @@PeterMike,Niestety nie.. :/ Ale Jak rower stoi to się nic nie dzieje Haha Zależy też gdzie chcesz do trzymać Czyli pod sklepem nie można zostawić, bo normą jest potrącanie sąsiedniego roweru (ciasne stojaki). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EnJoy89 Napisano 6 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2016 @@zekker, Ja po bułki do sklepu nie jade rowerem i go nie zostawiam pod sklepem samego A jak już muszę to wbijam do sklepu z rowerem A alarm się przyda moim zdaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ros Napisano 6 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2016 Czyli pod sklepem nie można zostawić, bo normą jest potrącanie sąsiedniego roweru (ciasne stojaki). W sumie można bo alarm będzie wył "tylko" przez 15 sekund Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 8 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 @@zekker, Ja po bułki do sklepu nie jade rowerem i go nie zostawiam pod sklepem samego A jak już muszę to wbijam do sklepu z rowerem A alarm się przyda moim zdaniem Inni jeżdżą i po bułki, a ja nie mam w zwyczaju wbijać z rowerem do marketów i galerii. Zabezpieczenia są po to żeby właśnie na mieście z nich korzystać. W domu zakładam, że rower jest dostatecznie zabezpieczony, a jak ktoś się włamie, to taki alarm nic już nie da, bo i tak nie ma kto zwrócić uwagi co się dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek040982 Napisano 8 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 Dla mnie niepotrzebny bajer. Szkoda kasy. Jak taki alarm ma powstrzymać złodzieja? Owszem będzie wył, tylko że zanim przybiegniesz to zapewne złodziej już zdąży odjechać . Moim zdaniem lepiej zainwestować w porządny ulock . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apstryk Napisano 11 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2016 " wytrzymały materiał z tworzywa sztucznego brak części metalowych narażonych na rdzę." czyli jak zacznie wyć to złodziej kopnie i urwie i ma spokój. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.