Skocz do zawartości

[Rower] Kross Evado 5.0 vs Merida Crossway 300

luzaczek82

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzięki za propozycję.Czytałem już o tym rowerku...fakt osprzęt spoko ale nie mam go gdzie przymierzyć itp.Czym więcej czytam tym mam większy mętlik w głowie.Do dzisiaj miałem rower krossa level a4 ale sprzedałem i teraz szukam roweru krosowego.

Napisano

to już lepiej poszukaj w okolicy Romet Orkan 5.0 2016. Może nie jest piękny, ale osprzęt robi robotę. A jak już się upierasz przy tych dwóch to już jednak wolę Meridę. Możesz zrobić też, że kupujesz Krossa Evado, wywalasz amorek NEX, kupujesz jakiegoś NCXa i bajka. 

Napisano

powiem Ci, że Merida ma takie same przerzutki przód i tył + manetki. Korba porównywalna i kaseta. Kross ma hamulce shimano a merida tektro. Merida prawdopodobnie bedzie trochę lżejsza. Powiem tak: chyba skłonny się robię bardziej ku Meridzie jak już. Oczywiście negocjuj cenę ile się da. 

Napisano

A jak wygląda sprawa kół i piast(kross ma shimano) a tych z meridy to nie znam...Hamulce miałem tektro w levelu a4 i nie było z nimi problemu...Co do wagi to meride ważyliśmy w sklepie  rama 52 waży ok 13,60.Gość w sklepie krossa jak mu powiedziałem że mam dylemat,wspomniałem że to merida to zamilkł i powiedział że ma wszystko słabsze...byle by sprzedać...

Napisano

Nie znam tych piast z Meridy. Powiem tyle, że w swoim crossowym Kandsie mam najprostsze JoyTech maszynowe i po 4000km zero problemów. Stwierdzam, że tutaj będzie tak samo. Nadal jestem ku Meridzie jak w grę wchodzą te dwa rowery. Oczywiście cenę zbijaj ile się da.

Napisano

Jeszcze mam pytanko o rozmiar ramy...Mam ok 182cm wzrostu długość nogi 85/86cm mierzone w kroczu.W krossie pasowałem się do ramy L a w meridzie do 52 cm,większych nie mieli,niby według kalkulatora powinienem mierzyć większe...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...