arwo Napisano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Witam. Planuję zakup roweru Canyon Al SLX 7.9. Mam 182 cm wzrostu i długość nogi 85 cm ( bez butów SPD ). Wg kalkulatora na stronie Canyon rozmiar jaki powinienem wybrać to M, ale czy taki rozmiar nie będzie dla mnie za mały? Czy ktoś o podobnych parametrach ciała może się wypowiedzieć? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTZaskar1991 Napisano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 M-ka będzie za krótka nawet po zmianie mostku. L-ka na długość dobra, przekrok również powinien być prawidłowy (na 80%). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arwo Napisano 4 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Przekrok w L to 83 cm wg geometrii, nie będzie za mało na moje 85 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTZaskar1991 Napisano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Nie powinien, dlatego że on chyba jest mierzony na środku rury górnej, a nie tam gdzie powinien, czyli tam gdzie się stoi. Z tym ze nie ma pewnosci, pewne jest to, że M-kę byś zwracał, bo krótka. Ja przy 82 cm nogi mam podsiodłową 460 mm w 29er. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
syrobb Napisano 16 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 Niestety chyba Canyon nie dla Ciebie. Faktycznie może być krótko, choć jeśli nie zależy Tobie na sportowej pozycji to może byłoby ok. Mam ten rower. 179 cm /82 przekrok i dla mnie jest rewelacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sender Napisano 18 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 Ja miałem M z 2015 roku. W tym roku ją sprzedałem, gdyż było mi za krótko. Jak to napisał ktoś wyżej, nawet dłuższy mostek nie pomagał. Śmieszne jest to, że w 2015 kalkulator mówił mi M, dziś mówi już L, co sugeruje, że może coś zmienili w geometrii w przeciągu tego roku. Albo w kalkulatorze, kto tam ich wie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arwo Napisano 18 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 Sender a ile masz wzrostu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sender Napisano 18 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 Bozia mnie wzrostem średnim obdażyła: 182-183 cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herman88 Napisano 18 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 Co do przekroku ja przy nodze 82cm mam CF-a w rozmiarze M (wysokość 80cm) - miejsca jest mało, ale nie ma tragedii. Tak w ogóle to polecam poczytać: http://www.forumrowerowe.org/topic/149600-rower-grand-canyon-al-69-2014-geometria-temat-ogolny/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arwo Napisano 18 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 Bozia mnie wzrostem średnim obdażyła: 182-183 cm No to tak jak mnie. Wymieniłeś rower na Canyona czy na coś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sender Napisano 20 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 Canyon znalazł nowego fana. Ja wróciłem do Treka. Superfly 7 2016 konkretnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi