Gość Napisano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Cześć, posiadam taką oto szosę: https://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/defy.4.triple/9068/49194/ Zastanawiam się czy warto w nią inwestować kasę czy lepiej sprzedać i wyłożyć na coś nowego? Jednak tutaj pojawia się problem, z czymś nowym nie będę miał zabawy w domowym serwisie Na dzień dzisiejszy szosa ma osprzęt fabryczny, kupiłem ją w zeszłym roku i raptem 2k km przejechane na liczniku, ale przymierzam się do ruszenia jej, bo i tak większość tras jakie jadę to trasy pod ten rower a nie MTB 29" Tak więc: 1. Czy jest sens pakować kasę? 2. Jeśli tak to od czego zacząć? Wymiana osprzętu? Tutaj od razu cały groupset trzeba liczyć ( Tiagra lub 105?), bo jak parzyłem to zmiana pojedynczych części wiąże się z kombinowaniem. Przymierzam się do wyrobienia miesięcznej średniej na poziomie 1k km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christophorus Napisano 5 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Ja bym wykorzystał, to co masz, rama jest alu, za jakieś 2-3 lata przejść na karbon...- pewnie będzie tańszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Zapomniałem przy wyliczaniu sobie wszystkiego o wymianie suportu. Druga rzecz o której nie pomyślałem to to że mam piastę pod 8 biegów, więc maksymalnie z tylu zamontuje kasetę 10s. Innymi słowy chyba nie opłaca się tutaj nic zmieniać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.