Farfluhten Napisano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Witam. Kupiłem okulary uvex i-vo bezbarwne i mam z nimi problem. Podczas pierwszej jazdy zauważyłem, że w dość znaczącym stopniu oddalają obraz. Uniemożliwia to korzystanie z nich na rowerze. Czy ktoś z Was miał podobny problem, czy to mi się trafił felerny egzemplarz? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris750 Napisano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 nie do końca dotyczy do konkretnie Twojego modelu ale moje vario race 202 z kolei powiększają nieznacznie obraz, a jeśli szukasz dokładnego odwzorowania obrazu to możesz wybrać coś z oferty oakleya. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farfluhten Napisano 4 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Dziwi mnie to. Korzystam w pracy na co dzień z różnego rodzaju środków ochrony oczu. Okulary, gogle nigdy nie miałem z tym problemu lub nie zauważyłem tego z racji na małą odległość od tego na co patrzę. Jeżeli zniekształca obraz to jak ocenić odległość? Zapewne psuje to wzrok, dodatkowo dziwnie się z tym czuje, jak by się lekko kręciło w głowie, mdliło. Zamiast poprawić bezpieczeństwo, działa zupełnie odwrotnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herman88 Napisano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Dawno temu miałem te oksy i faktycznie, było w nich coś takiego. Jak je założyłem to wydawało mi się, że na rowerze jestem wyżej nad ziemią niż w rzeczywistości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolmark Napisano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Wszystkie okulary, które mają gięte szkła, nie są obojętne optycznie, a takich jest większość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farfluhten Napisano 4 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Wszystkie okulary, które mają gięte szkła, nie są obojętne optycznie, a takich jest większość. hmmm wynikało by z tego, że niemal wszystkie okulary czy to ochronne, czy przeciwsłoneczne nie są obojętne, a chyba tak nie jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawel76 Napisano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Ja kiedyś też kupiłem Uvexy i miałem wrażenie że siedzę z 10 cm wyżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Mam takie tylko barwione na ciemno. Nic nie zniekształcają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farfluhten Napisano 4 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Mam takie tylko barwione na ciemno. Nic nie zniekształcają. ooo, to dobra informacja w razie ewentualnej wymiany na ciemne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawel76 Napisano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 vdcmike, dnia 04 Sie 2016 - 7:43 PM, napisał: Mam takie tylko barwione na ciemno. Nic nie zniekształcają. ooo, to dobra informacja w razie ewentualnej wymiany na ciemne. Ja właśnie miałem ciemne i mi oddalały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
provid Napisano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Witam. Kupiłem okulary uvex i-vo bezbarwne i mam z nimi problem. Podczas pierwszej jazdy zauważyłem, że w dość znaczącym stopniu oddalają obraz. Uniemożliwia to korzystanie z nich na rowerze. Czy ktoś z Was miał podobny problem, czy to mi się trafił felerny egzemplarz? Pozdrawiam. Egzemplarz trafił Ci się dobry. Wiesz w ogóle co kupiłeś? To nie są okulary do jazdy, to są okulary ochronne - więcej mają wspólnego z przepisami BHP niż rowerowymi. http://www.uvex-safety.pl/fileadmin/editors/pl_pl/pdf/cat_02_okulary_ochronne_pl.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Tym bardziej nie powinny zniekształcać obrazu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.