Skocz do zawartości

[okulary] uvex i-vo bezbarwne, problem z oddalaniem obrazu

Farfluhten

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Kupiłem okulary uvex i-vo bezbarwne i mam z nimi problem. Podczas pierwszej jazdy zauważyłem, że w dość znaczącym stopniu oddalają obraz. Uniemożliwia to korzystanie z nich na rowerze.

Czy ktoś z Was miał podobny problem, czy to mi się trafił felerny egzemplarz?

Pozdrawiam.

Dziwi mnie to. Korzystam w pracy na co dzień z różnego rodzaju środków ochrony oczu. Okulary, gogle nigdy nie miałem z tym problemu lub nie zauważyłem tego z racji na małą odległość od tego na co patrzę. Jeżeli zniekształca obraz to jak ocenić odległość? Zapewne psuje to wzrok, dodatkowo dziwnie się z tym czuje, jak by się lekko kręciło w głowie, mdliło. Zamiast poprawić bezpieczeństwo, działa zupełnie odwrotnie.

Witam.

Kupiłem okulary uvex i-vo bezbarwne i mam z nimi problem. Podczas pierwszej jazdy zauważyłem, że w dość znaczącym stopniu oddalają obraz. Uniemożliwia to korzystanie z nich na rowerze.

Czy ktoś z Was miał podobny problem, czy to mi się trafił felerny egzemplarz?

Pozdrawiam.

Egzemplarz trafił Ci się dobry. Wiesz w ogóle co kupiłeś? To nie są okulary do jazdy, to są okulary ochronne - więcej mają wspólnego z przepisami BHP niż rowerowymi. 

http://www.uvex-safety.pl/fileadmin/editors/pl_pl/pdf/cat_02_okulary_ochronne_pl.pdf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...