majstermod Napisano 14 Września 2006 Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Zaloze sie ze beda dzialaly tak samo Ja zaryzykowałbym nawet stwierdzeniem, że mogą działać gorzej od rocznika 2006. Zmian w konstrukcji nie widać najmniejszych, a na gumce zabezpieczającej przed tłuczeniem w ramę zaoszczędzili. Podsumowując: głośniej=gorzej. Wygląd mi się podoba akurat, ale to nic nowego, poprzednie też były dobre. Mogliby się skupić na poprawie działania. Zaobserwowałem, że w rocznikach 2003-2006 bardzo szybko wyłamuje się malutka wypustka zabezpieczająca przed obróceniem wózka zbyt daleko do tyłu, a ostatecznie aż do góry, co mi się zdarzyło już kilka razy po zapchaniu przerzutki gęstym błotem. Nie wiem, jak ten drobiazg trzyma się w innych rocznikach, bo nie miałem okazji ich obserwować. Ogólnie nie jestem do końca zadowolony z XT, obciach dla Shimano. Zostanę przy tym jednak, bo podoba mi się DC. Może wreszcie będę mógł zmieniać biegi na mrozie, w grubych rękawicach, lub jak mi palce zesztywnieją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moskit Napisano 14 Września 2006 Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Wygląd przyciąga oko, ale syf to sie będzie tam zbierał. Co do działania to trzeba jeszcze troche poczekać do czasu jak ludziska potestują. Ciekawe czy moja X-7 jest nadal lepsza od nowego XT, bo od poprzedniego była lepsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iras Napisano 14 Września 2006 Udostępnij Napisano 14 Września 2006 a mnie ten XT 2007 z wyglądu wcale mi sie nie podoba, taki kiczowaty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 14 Września 2006 Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Co do nowego XT... ladniejsze od XTR-a, ale jakos do mnie nie przemawia ten design. Wole Srama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub85 Napisano 14 Września 2006 Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Wiecie może czy będą nowe korby deore xt niebawem? Na stronce shimano nic nie znalazłem a póki co pojawiły się tylko nowe przerzutki i manetki. Ciekawe jak z reszta komponentów.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIC Napisano 16 Września 2006 Udostępnij Napisano 16 Września 2006 Wiecie może czy będą nowe korby deore xt niebawem? Na stronce shimano nic nie znalazłem a póki co pojawiły się tylko nowe przerzutki i manetki. Ciekawe jak z reszta komponentów.. Chyba pozostana te same tylo rocznik 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.