Fiodor Napisano 13 Września 2006 Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Są już w sprzedaży np. w bikestacja. Poszło zamówienie na przerzutkę i manetki, potestuję opiszę. O dziwo nie ma wersji z odwrotną sprężyną (?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 13 Września 2006 Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Zaloze sie ze beda dzialaly tak samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal119 Napisano 13 Września 2006 Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Musi wyjść wersja z odwrotną sprężyną, gdyż ludzie właśnie teraz doceniają jej zalety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 13 Września 2006 Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Shimano XT... Oto to, do czego daze:) Napisz prosze, jak tylko przejda pierwsze testy. Najbardziej ciekawi mnie dzialanie przerzutki (mimo, ze nie ma odwrotnej sprezyny) bo raczej na bardzo dlugi czas zostane przy manetkach dual control. Dzis chwile jezdzilem na rapidfire'ach i tak jakos za ciasno bylo :glare: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fiodor Napisano 13 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Zaloze sie ze beda dzialaly tak samo Z jednym wyjątkiem, kciukiem możesz i wrzucać i zrzucać ale design wg mnie bije wszystkie poprzednie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 13 Września 2006 Udostępnij Napisano 13 Września 2006 no design nawet spoko, ale jak moja XT 750 jest brudna to szmatką przetre i juz jest czysta, a tu widze jakies rowki (napisy) i bedzie tam pewnie wiecznie pełno syfu sie zbierało, a czyscic to pewnie bedzie trzeba szczoteczką, nie podoba mi sie srebrny wózek, czarny o wiele lepiej wygląda, choc w sumie to to ma smigac a nie wyglądać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 13 Września 2006 Udostępnij Napisano 13 Września 2006 1km w blocie i bedzie czarny. fidor nie chce mi sie szperac a ty pewnie sie orientujesz: dzwignia pod palec wskazujacy jest demontowalna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 14 Września 2006 Udostępnij Napisano 14 Września 2006 A no to daj znac jak to wrzucanie i zrzucanie dziala bo o tym nie wiedziale ;] A wyglada , no dla mnie przesadzony , XTR jeszcze bardziej , te starsze lsniace o wiele ladniejsze i faktycznie bedzie co czyscic ;]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 14 Września 2006 Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Ciekaw jestem jak będą działały. Co do designy to sram według mnie bije wszystkie shimano na głowe. Zwłaszcza X-0 XTR-a. Panowie projektanci więcej liter "X" dać już chyba nie mogli... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bebok_mg Napisano 14 Września 2006 Udostępnij Napisano 14 Września 2006 wersja 2007 ze szmatką i pronto do pucowania; jak dla mnie może wyglądać jak klocek byleby śmigało, może kidyś wypróbuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 14 Września 2006 Udostępnij Napisano 14 Września 2006 a co to za system to czarne pokrętło nad dolnym kółkiem wózka??? (na tym zdjęciu u Fiodora) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość goldie Napisano 14 Września 2006 Udostępnij Napisano 14 Września 2006 piękna jest - dizajn zabija... ale bedzie sie brudzic szybciutenko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIC Napisano 14 Września 2006 Udostępnij Napisano 14 Września 2006 a co to za system to czarne pokrętło nad dolnym kółkiem wózka??? (na tym zdjęciu u Fiodora To nie jest pokretlo.... W kazdej przerzutce Shimano sluzy to przykrecania linki....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjack Napisano 14 Września 2006 Udostępnij Napisano 14 Września 2006 To nie jest pokretlo.... W kazdej przerzutce Shimano sluzy to przykrecania linki....... Nie podobają mi się, sądzę że z '06 wyglądają dużo ciekawiej. Cholernie podoba się mi nowe XTR, surowy agresywny design, shimano powinno iść w tym kierunku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fiodor Napisano 14 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Co do designy to sram według mnie bije wszystkie shimano na głowe. Zwłaszcza X-0 XTR-a. Panowie projektanci więcej liter "X" dać już chyba nie mogli... X-0 bije designem xtr nowego? no gust masz nieziemski, sram 0 wygląda jak makrokesz, trochę plastyku, troche żelaza, no i ten czerwony napis x już x-9 jest ładniejsza, tyle że wstyd jeździć z tym przeklętym napisem sram, brrr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 14 Września 2006 Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Komu wstyd, temu wstyd, ja wolę jak coś działa a nie wygląda. Dalej nic nie zrobili w kierunku oczyszczania się z błota i mniejszych strat energii na prowadzeniu linki. Czysty design. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fiodor Napisano 14 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Komu wstyd, temu wstyd A jeździłbyś na ramie z wielkim napisem sram? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 14 Września 2006 Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Czysty design. To tego IMO brzydki A nowy XTR jeszcze gorszy... :035: A jeśli chodzi o działanie to Sram X.0 przywyższa XTR'a precyzją i szybkością działania. Mamy z kumplem XTR'y, i obydwaj byliśmy zaskoczeni tym jak działa topowy Sram na tył - rewelacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIC Napisano 14 Września 2006 Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Hmm odziwo juz mozna wychaczyc taniej http://www.allegro.pl/item127628544_nowosc...t_mod_2007.html Szybko te promocje postepuja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fiodor Napisano 14 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Mamy z kumplem XTR'y, i obydwaj byliśmy zaskoczeni tym jak działa topowy Sram na tył - rewelacja. Prawdę prawisz? aż kupię i sam sprawdzę, bo u znajomych to tak sobie, tyle że max 9 mieli, napis sram najwyżej zamaluję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 14 Września 2006 Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Na 9 nie jeździłem więc nie mam porównania, ale X.0 jest rewelacyjna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 14 Września 2006 Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Nie wiem czemu nie podoba wam się nazwa SRAM, może i brzmi trochę obciachowo, ale każdy kto ma jakiekolwiek pojęcie o rowerach będzie wiedział z jakim sprzętem ma doczynienia. Rower ma jeździć a nie wyglądać i mieć fajne napisy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fiodor Napisano 14 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Nie wiem czemu nie podoba wam się nazwa SRAM, może i brzmi trochę obciachowo. hy, obciachowo? ależ skąd, ludzie lubią informować innych o swoich czynnościach, przecież to normalne, każdy sra, szcza, czy kopuluje swoją drogą czy koszulki z dużymi napisami sram sprzedają się na pniu w polsce? to można by wprowadzić szczam, troszkę delikatniejsze, hehhe.... e wybaczcie mi znajomi mają to samo jak widzą tę markę ale im można wybaczyć bo rowerami jeżdżą od święta, tak jak 90% aktualnie jeżdżących ludzi w mieście Rower ma jeździć a nie wyglądać i mieć fajne napisy... Twierdzisz że jak zamalujesz napisy sram to nie będzie jeździł? no to do cholery skrzynia pisał że ta x0 jest ok. Każdy co innego na forum... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 14 Września 2006 Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Napisy mogą być, ale ich treść na komponentach nie do końca mnie interesuje. Swoją drogą ciekawe czy ten amerykański koncern wie że w Polsce śmieją się z ich nazwy i dla nas brzmi ona dwuznacznie. Koszulka to już inna sprawa Jak komuś się nie podoba np. Tobie oczywiście że możesz się tego napisu pozbyć części będą działać nadal tak samo, ale to nadal będzie SRAM tego faktu już nie zmienisz W sumie to Armstrong części które się nadawały do jazdy i były wybieranie przez niego jako najlepsze nazywał je "Gównem" ciekawe czemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 14 Września 2006 Udostępnij Napisano 14 Września 2006 A jeździłbyś na ramie z wielkim napisem sram? Jeżeli by była równie dobra jak ich przerzutki to bym jeździł z wielką dumą. Sram pewnie już szykuje się do kupienia jakiś firmy specjalizującej się w ramach. Swoją drogą naśmiewanie się z nazwy "Sram" świadczy tylko o niedoedukowaniu w dziedzinie "rowerowej"...lub też zazdrości że to lepiej działa od SH. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.