Skocz do zawartości

[szosa] Triban 500 + reszta sprzętu

ks6970

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich na forum, chcialem zasięgnać opini od was a dokladniej chodzi mi o pierwszą szose. Ogólnie na calą inwestycje mam 2,5-3tyś zł. Chciałbym żeby w tym zmiesciły się : Rower, pedały, buty, jakiś strój, kask, no i przydałby sie jakis licznik. Jesi chodzi o rower wybrałem Tribana 500- 1500 zł, ale nie wiem co zrobic z pedałami i butami, w tym i w tym myśle wyrobic się do 250zl, i zostaje około tysiąc na kask, jakies ciuchy, no i licznik. Buty jakies shimano myśle, ale z tego co slyszalem warto przymierzyc i kupic gdzies na miejscu- moze polecacie jakies? a pedały to look keo albo tez shimano- własnie nie jestem zdecydowany. Ktoś z was może ma podobny sprzęt o jakim tu mowa i poleciłby coś w tym przedziale cenowym na początek. 

Ja bym zrobił inaczej.

Zastanów się nad Tribanem 520, ludzie bardzo go chwalą, jest na osprzęcie Sora i waży 1 kg mniej od modelu 500. Wydaje mi się że jest to fajna baza pod przyszłą rozbudowę.

Zostanie Ci 800 zł. 

Jeżeli chcesz SPD SL to Ci nie pomogę, ale gdybyś chciał zwykłe SPD to w Decathlonie masz pedały Shimano 520 za 100 zł + "pseudo" buty szosowe za 150 zł ( sam ich używam).

Gatki + koszulkę lub dwie możesz kupić z niższych serii również w Decathlonie.

Dlaczego bym tak zrobił? 

Będziesz miał wtedy rower który będzie fajnie działał, serwisowany na bieżąco raczej nie będzie sprawiał problemów, w przyszłości można coś podmienić. W modelu 500 masz jakąś mieszankę raczej słabych firm.

Z ubraniami bym teraz nie szalał, niedługo zaczną się wyprzedaże a kupując niższe modele będziesz mógł sobie spróbować co Ci pasuje. 

Poleci ktoś jeszcze jakieś buty, pedaly na start? Rynek jest tego pełny. Ciężko mi coś wybrać może ktoś kto używa jakiegosw miarę dobrego sprzętu i może wyrazić jakas opinie. Do 400zl za pedaly i buty

Niedrogie i polecane pedały to np. te:

http://allegro.pl/nowe-vp-r73h-szosa-szosowe-266-gram-carbon-i6384915779.html

Buty mogą być np. Shimano RP3:

https://www.centrumrowerowe.pl/buty-rowerowe/meskie/szosowe/p,buty-sh-rp3-czarne-shimano,533484.html

Niestety trochę przekroczysz budżet - 450 zł, nie licząc kosztów przesyłki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...