Skocz do zawartości

[spinka] spinka do łańcucha connex wippermann 10rz - wątpliwości po zakupie

patrix007

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

zakupiłem na allegro spinki connex wippermann do łańcucha przeznaczonego na napęd 10 rzędów,

moje wątpliwości wzbudza parowanie elementów spinki,

- otóż przy pierwszym komplecie na jednym elemencie pisze "10", na drugim "10 speed" sugeruje to prawą/lewą stronę całości

- przy drugim i trzecim komplecie na obu elementach pisze "10", co sugeruje tylko jedną ze stron

W załączniku umieściłem fotkę o co mi chodzi.

moje pytanie brzmi:

czy to robi różnicę i czy istnieje podział na prawą oraz lewą stronę spinki?

Na oko to są takie same elementy, ale wolę zapytać, bo to wpływa na bezpieczeństwo.

Dzięki za odpowiedzi.

post-192438-0-68468700-1470244277_thumb.jpg

Napisano

Obie części spinki są identyczne (po prostu 10 speed to spinki ze starszej serii, a te z oznaczeniem 10 z noweszej). Można je zakładać zamiennie tylko pamiętaj o odpowiednim ułożeniu na łańcuchu.

BTW IMO Connex robi najlepsze spinki ze wszystkich  ;)

• Mod Team
Napisano

W dniu 3.08.2016 o 17:12, patrix007 napisał:
Na oko to są takie same elementy, ale wolę zapytać, bo to wpływa na bezpieczeństwo.

Do dwóch fabryk u naszych żółtych braci dostarczyli różne matryce. ;)

Pewnie to nie ma znaczenia ale staram się nie mieszać połówek.

Napisano

A dlaczego ma nie zagadać? Zagada.Ja tak samo jak kolega kamfan pisze uważam że Connex robi najlepsze spinki. Miałem Srama i miałem delikatne problemu z rozłączeniem łańcucha. Z Connexem nie ma tego problemu. 

Napisano

Dziękuję za pomoc :)

W dniu 5.08.2016 o 16:10, Vigolec napisał:

Korzystając z okazji - czy taka spinka zagada z łańcuchem shimano HG95?

Zagada, używam już pół roku jedną taką spinkę tylko wersję gold 10rz. do łańcucha CN-HG95 i bardzo dobrze się dogadują elementy.

Do tej spinki musisz łańcuch przygotować, czyli skuć jedną stronę, aby kończyła się środkowym sworzniem - to zapewne wiesz :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.