Skocz do zawartości

[Amortyzator] Blokada na kierownicy. Jak to jest?

michalANANAS

Rekomendowane odpowiedzi

Chcę blokadę na kierownicy nie widzę inaczej ale często w sklepach opisy robione są bardzo enigmatycznie. 

Głownie wszędzie albo wstawiane są zdjęcia nieprawidłowe albo robione nieprawidłowe opisy. Zeby ustrzec się reklamacji chciałbym zapytać jak wygląda przeróbka widelca z ręcznym ustawianiem na tzw remote. Wiem ile kosztuje manetka ale jeszcze potrzeba czegoś na widelcu pod linkę.

Np zerknijcie na tym zdjęciu 

w opisie jest napisane że można zmienić na oneLoc ale nigdzie nie ma do kupienia poza manetką potrzebnych rzeczy. 

RockShox-Reba-RL-Solo-Air-29-Federgabel-

Sam rock Shox jest bardzo enigmatyczny 

w opsie

https://www.sram.com/rockshox/products/reba-rl

jest napisane OneLoc ale już na zdjęciu tylko kapsel do ręcznego. 

W manualu

https://sram-cdn-pull-zone-gsdesign.netdna-ssl.com/cdn/farfuture/5BEECG1IWHsY3tyLA271xigHzPgx1zlEHeHmJtthEYU/mtime:1459523291/sites/default/files/techdocs/95-4318-006-100_rev_b_user_manual_oneloc_remote.pdf

Jest montaż manetki i podłaczenie ich do 3 systemów

Motion Control Integrated
Motion Control
Motion Control RL

Ale jak wejść w posiadanie tego systemu gdy ma się na goleniach kapsel do ręcznego?

Żuci ktoś światło na tą sprawę. 

Nie patrz na zdjęcia tylko na opis tego co chcesz kupić(występują po prostu różne wersje), manetka + przerobienie widelca to coś koło 300zł i się srednio opłaca, takie już ceny ma wielka SRAKA czy FOX. a Reba to jest badziewie jakich mało jak chodzi o stosunek ceny/jakość, kup Epixona, tańszy, lepiej pracuje, części zamienne dużo taniej dostaniesz i raczej Activia ma je dostępne od ręki, a Harfa nie ma nawet sprężyny powietrznej dostępnej u siebie do Reby...

Rebę ustawiasz tylko pompując komorę powietrzną, naprawdę bardzo słabo to działa w praktyce.

A jak bardzo chcesz Rebe SA RL 27,5 to Ci sprzedam moją z manetką. ;) Perfekt stan - roczna, pracuje jak każda - kartofel jakich mało.

Edytowane przez phoe

29.

Wiesz piszesz że wszystko sh*t i tylko ty masz lepsze. Ech żebyś jeszcze powiedział że kumpel. Wiesz że sprzedawca zawsze zapewnia. Szukam info na temat reby to nie recenzja jaki to sh*t pojeździłem trochę na reconie i żeby nie ciężki klocek (olej) i 26to nie mam się czego doczepić a dostał lanie nie raz.

Jakiego opisu szukać żeby mieć pewność że ma podejście pod manetkę?

Nie, sam mam Rebe SA(jeszcze) i ten widelec jest mega przereklamowany, nikt tobie nie zabroni go kupić(tylko ci zasugerowałem coś co jest tańsze i lepsze), jak chcesz mieć pewność przed zakupem, że widelec ma manetkę blokady to zapytaj sprzedawcy o potwierdzenie i tyle.

Edytowane przez phoe

@phoe: tak, reba nie jest warta tyle ile się teraz w PL ceni ale ma co najmniej 2 rzeczy, które póki co stawiają ją ponad epixonem... motion control z flood gate (który jest niedoceniany dopóki nie będzie potrzebny) i sprężynę negatywną powietrzną (w zależności od trasy można sobie szybko i bepoleśnie dostosować wideł (tak, nawet ten solo air) bez zabawy w wymianę sprężyn). Chociaż patrząć na cięcia jakie robią w RS należy się spodziewać, że niebawem fatycznie i tego zostanie pozbawiona przy zachowaniu obecnej ceny ;).

Nie, sam mam Rebe SA(jeszcze) i ten widelec jest mega przereklamowany, nikt tobie nie zabroni go kupić(tylko ci zasugerowałem coś co jest tańsze i lepsze), jak chcesz mieć pewność przed zakupem, że widelec ma manetkę blokady to zapytaj sprzedawcy o potwierdzenie i tyle.

Nie zawsze w sklepie za granicą jest opcja kontaktu.ale na pewno będę starał się to potwierdzic

tapniete z telefonu

RockShox Spare Parts Catalog 2014. Strona 33

Che też to znalazłem ale gdzie się kupuje takie graty jak nawet za granicą tego nie znalazłem. 

Faktycznie. 

https://www.athleteshop.com/media/catalog/product/cache/56/image/1200x/040ec09b1e35df139433887a97daa66f/1/5/154996.jpg

Rockshox Reba/Sid Damper Kit - RL

Nie wiem czy dokładnie to znalazłem. 

Ale cena 50 dolarów bez przesyłki nie zachęca do zmian. Nie patrzyłem jeszcze ile przesyłka.