michalANANAS Napisano 3 Sierpnia 2016 Napisano 3 Sierpnia 2016 Chcę blokadę na kierownicy nie widzę inaczej ale często w sklepach opisy robione są bardzo enigmatycznie. Głownie wszędzie albo wstawiane są zdjęcia nieprawidłowe albo robione nieprawidłowe opisy. Zeby ustrzec się reklamacji chciałbym zapytać jak wygląda przeróbka widelca z ręcznym ustawianiem na tzw remote. Wiem ile kosztuje manetka ale jeszcze potrzeba czegoś na widelcu pod linkę. Np zerknijcie na tym zdjęciu w opisie jest napisane że można zmienić na oneLoc ale nigdzie nie ma do kupienia poza manetką potrzebnych rzeczy. Sam rock Shox jest bardzo enigmatyczny w opsie https://www.sram.com/rockshox/products/reba-rl jest napisane OneLoc ale już na zdjęciu tylko kapsel do ręcznego. W manualu https://sram-cdn-pull-zone-gsdesign.netdna-ssl.com/cdn/farfuture/5BEECG1IWHsY3tyLA271xigHzPgx1zlEHeHmJtthEYU/mtime:1459523291/sites/default/files/techdocs/95-4318-006-100_rev_b_user_manual_oneloc_remote.pdf Jest montaż manetki i podłaczenie ich do 3 systemów Motion Control Integrated Motion Control Motion Control RL Ale jak wejść w posiadanie tego systemu gdy ma się na goleniach kapsel do ręcznego? Żuci ktoś światło na tą sprawę. Cytuj
phoe Napisano 3 Sierpnia 2016 Napisano 3 Sierpnia 2016 (edytowane) Nie patrz na zdjęcia tylko na opis tego co chcesz kupić(występują po prostu różne wersje), manetka + przerobienie widelca to coś koło 300zł i się srednio opłaca, takie już ceny ma wielka SRAKA czy FOX. a Reba to jest badziewie jakich mało jak chodzi o stosunek ceny/jakość, kup Epixona, tańszy, lepiej pracuje, części zamienne dużo taniej dostaniesz i raczej Activia ma je dostępne od ręki, a Harfa nie ma nawet sprężyny powietrznej dostępnej u siebie do Reby... Rebę ustawiasz tylko pompując komorę powietrzną, naprawdę bardzo słabo to działa w praktyce. A jak bardzo chcesz Rebe SA RL 27,5 to Ci sprzedam moją z manetką. Perfekt stan - roczna, pracuje jak każda - kartofel jakich mało. Edytowane 3 Sierpnia 2016 przez phoe Cytuj
vdcmike Napisano 3 Sierpnia 2016 Napisano 3 Sierpnia 2016 Najłatwiej ustrzec się uzyskując odpowiednią informację od sprzedawcy. Przeróbka tania nie jest i wyniesie w zależności od widelca od około 200 do 600zł a w przypadku egzotyki może być dużo więcej. Cytuj
michalANANAS Napisano 3 Sierpnia 2016 Autor Napisano 3 Sierpnia 2016 29. Wiesz piszesz że wszystko sh*t i tylko ty masz lepsze. Ech żebyś jeszcze powiedział że kumpel. Wiesz że sprzedawca zawsze zapewnia. Szukam info na temat reby to nie recenzja jaki to sh*t pojeździłem trochę na reconie i żeby nie ciężki klocek (olej) i 26to nie mam się czego doczepić a dostał lanie nie raz. Jakiego opisu szukać żeby mieć pewność że ma podejście pod manetkę? Cytuj
phoe Napisano 3 Sierpnia 2016 Napisano 3 Sierpnia 2016 (edytowane) Nie, sam mam Rebe SA(jeszcze) i ten widelec jest mega przereklamowany, nikt tobie nie zabroni go kupić(tylko ci zasugerowałem coś co jest tańsze i lepsze), jak chcesz mieć pewność przed zakupem, że widelec ma manetkę blokady to zapytaj sprzedawcy o potwierdzenie i tyle. Edytowane 3 Sierpnia 2016 przez phoe Cytuj
vdcmike Napisano 3 Sierpnia 2016 Napisano 3 Sierpnia 2016 @phoe: tak, reba nie jest warta tyle ile się teraz w PL ceni ale ma co najmniej 2 rzeczy, które póki co stawiają ją ponad epixonem... motion control z flood gate (który jest niedoceniany dopóki nie będzie potrzebny) i sprężynę negatywną powietrzną (w zależności od trasy można sobie szybko i bepoleśnie dostosować wideł (tak, nawet ten solo air) bez zabawy w wymianę sprężyn). Chociaż patrząć na cięcia jakie robią w RS należy się spodziewać, że niebawem fatycznie i tego zostanie pozbawiona przy zachowaniu obecnej ceny . Cytuj
HarveyDent Napisano 3 Sierpnia 2016 Napisano 3 Sierpnia 2016 RockShox Spare Parts Catalog 2014. Strona 33 Cytuj
michalANANAS Napisano 3 Sierpnia 2016 Autor Napisano 3 Sierpnia 2016 Nie, sam mam Rebe SA(jeszcze) i ten widelec jest mega przereklamowany, nikt tobie nie zabroni go kupić(tylko ci zasugerowałem coś co jest tańsze i lepsze), jak chcesz mieć pewność przed zakupem, że widelec ma manetkę blokady to zapytaj sprzedawcy o potwierdzenie i tyle.Nie zawsze w sklepie za granicą jest opcja kontaktu.ale na pewno będę starał się to potwierdzic tapniete z telefonu RockShox Spare Parts Catalog 2014. Strona 33 Che też to znalazłem ale gdzie się kupuje takie graty jak nawet za granicą tego nie znalazłem. Cytuj
HarveyDent Napisano 3 Sierpnia 2016 Napisano 3 Sierpnia 2016 Patrzyłeś ? https://www.athleteshop.com/sports/cycling/parts/front-forks Cytuj
michalANANAS Napisano 4 Sierpnia 2016 Autor Napisano 4 Sierpnia 2016 Patrzyłeś ? Możesz poprawić link? Cytuj
HarveyDent Napisano 4 Sierpnia 2016 Napisano 4 Sierpnia 2016 "Ręcznie" przejdź w menu bo nie działa jak sesja wygaśnie i drze ryja 404 sports->cycling->parts->forks Cytuj
michalANANAS Napisano 5 Sierpnia 2016 Autor Napisano 5 Sierpnia 2016 Faktycznie. https://www.athleteshop.com/media/catalog/product/cache/56/image/1200x/040ec09b1e35df139433887a97daa66f/1/5/154996.jpg Rockshox Reba/Sid Damper Kit - RL Nie wiem czy dokładnie to znalazłem. Ale cena 50 dolarów bez przesyłki nie zachęca do zmian. Nie patrzyłem jeszcze ile przesyłka. Cytuj
HarveyDent Napisano 5 Sierpnia 2016 Napisano 5 Sierpnia 2016 Przesyłka 39 zł . Kurier ładnie przywozi do domu w 2-3 dni z Holandii Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi