Skocz do zawartości

[ porównanie rowerów] Giant Anthem 2 2016 vs Canyon Nerve 7.0 2016

BS85

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie.

Zwracam się do Was z prośbą, żebyście pomogli mi rozstrzygnąć mój dylemat jakim jest wybór roweru.

Z jednej strony Giant Anthem 2 2016:

https://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/anthem.27.5.2/24514/89323/#specifications

Z drugiej Canyon Nerve 7.0 2016:

https://www.canyon.com/pl/mtb/nerve/nerve-al-7-0.html

Przy wyborze nie kieruję się jedynie tym, co jest przykręcone do ramy, miałem okazję przymierzyć się do Gianta i bardzo mi odpowiada jego geometria, pozycja za kierownicą, natomiast w przypadku Canyona nie mam za bardzo takiej możliwości.

Liczę na jakąkolwiek pomoc od doświadczonych użytkowników, bo decyzja nie jest łatwa, a mogę zakupić te rowery za porównywalne pieniądze, pozdrawiam!

Napisano

Ten Anthem ma typowe geo pod XC, jak Ci geometria rowerów 27,5 HT odpowiada o skoku 100mm to ten Anthem będzie idealny(wiem bo mam model 2015), Caynon ma skok już 120mm i trochę geo idące w kierunku AM, on jest pomiędzy XC, a typowym AM.

Co do opłacalności zakupu... model 2015 bardzo podobny konfiguracyjni był za 8000zł katalog... 1400zł więcej chcą za zmianę z Reba/Monarch na 2x Fox...  :icon_confused:

Kończy się sezon, lada moment modele 2017 się pojawia, szukaj sklepu co da 25% rabatu, jak ma to być ten Anthem. A to co zostanie fajnie by było przeznaczyć na jakieś normalne koła i konwersje tyłu na 12x142.

Caynon ma napęd 3x10, dla mnie to jest totalnie nieporozumienie, do Cube też takie coś pchają nie wiem po kiego.  :verymad:

Napisano

Dzięki za podpowiedź, byłem dzisiaj w salonie Gianta we Wrocławiu i przymierzałem się jeszcze raz do tego Gianta, bardzo komfortowo się na nim czuję i pomimo tego że spec ma nie ten co Canyon to jednak nie jest moim zdaniem najistotniejsze, rower zawsze można zmodyfikować.

Teraz mam HT Kona Caldera '09, i od początku pozycja za kierownicą nie była dla mnie idealna i wydaje mi się że ten Canyon- sądząc po porównaniach wymiarów i kątów względem Kony- będzie podobny...  Ten Anthem ma to coś w sobie, pozdrawiam! :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.