Skocz do zawartości

[Kupno roweru] Na jaki rower się zdecydować?

Karciarz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hejka,

Poszukuję dla siebie roweru abym mógł w ciągu tygodnia przejechać te paręnaście kilometrów lasami i drogami polnymi. Nie wiem na co się zdecydować, czy ma to być MTB czy może cross? 
Nie będę robił dużych tras... A chciałbym aby rower jak najlepiej służył i żeby był wygodny. \

Jaki będzie najlepszy rozmiar koła? Nowy czy może być używany? 

I czy znajdę coś do 1000 zł? 

Znalazłem coś takiego:

http://allegro.pl/rower-lazaro-integral-v-21-cali-uzywany-4-lata-i6388290346.html#thumb/1

Znalazłem nowy tej samej firmy i tylko 250zł droższy:

http://allegro.pl/2016-solindy-szybki-crs-lazaro-integral-v1-st-men-i6362504234.html

Będę bardzo wdzięczny za pomoc. 
Pozdrawiam.

Napisano

1 hmmmm  trudno coś powiedzieć o stanie  pierwszego lazaro  . Rower ma 4 lata i tylko 2 tyś przebiegu ale jeśli łańcuch nie był zmieniany to jest już nieźle wyciągnięty . Prawdopodobnie trzeba będzie zmienić i łańcuch i kasetę . Golenie amora też nie wyglądają ciekawie . A co to znaczy ,, Do wymiany końcówki pedałów " ?  Ja 600zł za to bym nie dał .

2 Owszem ten nowy lazaro jest niewiele droższy ale to dużo gorszy  rower . Ma 21 biegów na wolnobiegu . Ma sztywny widelec . Nie mówię że sztywny zawsze oznacza zły ale nie wiem czy to zauważyłeś :) Wolnobieg to słabe rozwiązanie .

3 Najlepiej poszukaj nowego z amorem i 24 biegami . To nie są drogie rowery . Integral V2 kosztuje ok 1200 zł .

4 Poniżej twojego tematu jest bardzo obszerny wątek o Lazaro , a nizej jeszcze jeden . Są na forum tematy o rowerach za 1000 , 1500 ...  Poczytaj . Na razie źle wybierasz .

A tak w ogóle to temat powinieneś założyć w dziele ,, Rowery/Ramy "  , i przy okazji poczytać trochę .

Napisano

Ten pierwszy raczej ma trochę więcej niż 2kkm. Poproś o lepsze zdjęcia napędu - tak żeby było widać zębatki prostopadle.

Opona też jest wymieniana co może oznaczać, że stara się zużyła (ale może też po prostu uszkodziła). Korby też dość mocno wytarte.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...