Karciarz Napisano 2 Sierpnia 2016 Napisano 2 Sierpnia 2016 Hejka, Poszukuję dla siebie roweru abym mógł w ciągu tygodnia przejechać te paręnaście kilometrów lasami i drogami polnymi. Nie wiem na co się zdecydować, czy ma to być MTB czy może cross? Nie będę robił dużych tras... A chciałbym aby rower jak najlepiej służył i żeby był wygodny. \ Jaki będzie najlepszy rozmiar koła? Nowy czy może być używany? I czy znajdę coś do 1000 zł? Znalazłem coś takiego: http://allegro.pl/rower-lazaro-integral-v-21-cali-uzywany-4-lata-i6388290346.html#thumb/1 Znalazłem nowy tej samej firmy i tylko 250zł droższy: http://allegro.pl/2016-solindy-szybki-crs-lazaro-integral-v1-st-men-i6362504234.html Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam.
WaGiant Napisano 2 Sierpnia 2016 Napisano 2 Sierpnia 2016 1 hmmmm trudno coś powiedzieć o stanie pierwszego lazaro . Rower ma 4 lata i tylko 2 tyś przebiegu ale jeśli łańcuch nie był zmieniany to jest już nieźle wyciągnięty . Prawdopodobnie trzeba będzie zmienić i łańcuch i kasetę . Golenie amora też nie wyglądają ciekawie . A co to znaczy ,, Do wymiany końcówki pedałów " ? Ja 600zł za to bym nie dał . 2 Owszem ten nowy lazaro jest niewiele droższy ale to dużo gorszy rower . Ma 21 biegów na wolnobiegu . Ma sztywny widelec . Nie mówię że sztywny zawsze oznacza zły ale nie wiem czy to zauważyłeś Wolnobieg to słabe rozwiązanie . 3 Najlepiej poszukaj nowego z amorem i 24 biegami . To nie są drogie rowery . Integral V2 kosztuje ok 1200 zł . 4 Poniżej twojego tematu jest bardzo obszerny wątek o Lazaro , a nizej jeszcze jeden . Są na forum tematy o rowerach za 1000 , 1500 ... Poczytaj . Na razie źle wybierasz . A tak w ogóle to temat powinieneś założyć w dziele ,, Rowery/Ramy " , i przy okazji poczytać trochę .
jakac93 Napisano 2 Sierpnia 2016 Napisano 2 Sierpnia 2016 Ten pierwszy raczej ma trochę więcej niż 2kkm. Poproś o lepsze zdjęcia napędu - tak żeby było widać zębatki prostopadle. Opona też jest wymieniana co może oznaczać, że stara się zużyła (ale może też po prostu uszkodziła). Korby też dość mocno wytarte.
Karciarz Napisano 2 Sierpnia 2016 Autor Napisano 2 Sierpnia 2016 Dodam, że długość nogi od podłoża do krocza wynosi 90 cm. Wzrost 183 cm i waga 86 kg.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.