krystuss Napisano 13 Września 2006 Udostępnij Napisano 13 Września 2006 witajcie chcialbym wrzucic to swojego bika (merida kalahari 580) korbe szosowa bo brakuje mi juz przelozen a jeszcze tylko po szosie na oponkach 26x1.0 .Interesuje mnie korba3-rzedowa jednak problem lezy w tym ze najmniejszy blat moze mi ocierac o rame :\ przymierzylem jakas stara korbe shimano z najmniejszym blatem 28 i ocieral mi o rame dodam ze suport mam 113,5mm dzisiaj wykopalem sobie cos takiego: http://www.allegro.pl/item127396337_szosow...wheel_nowy.html firma cudowna nie jest ale moze troche sie na tym pokreci.. ktos zna ta korbe?moze cos o niej powiedziec? chcialbym zapytac czy taka korba badz podobna (cos z Shimano np Sora albo Tiagra badz cos z firmy Miche itp) bedzie pasowac mi pod rame? mysle tutaj o korbie3-rzedowej.W najgorszym wypadku kupie 3rzedowke i wykrece najmniejszy blat ale wolalbym tego nie robic wiem ze korby Truvativa sa pod suporty 113,5 (sam mam teraz Truvativa Fived 22/32/42) wiec moze cos z tej firmy z najmniejszym blatem 30 by sie zmiescilo..?no i na koniec jak z przerzutka?jak wrzuce na przod np Sore to bedzie wszystko cacy? prosilbym o szybka odp bo juz zamierzam cos dzialac w tym kierunku bo mlynki juz mi sie znudzily...pozdrawiam i dzieki za kazda sugestie:) P.S taki sam temat dalem w dziale Naped ale nie cieszyl sie zbytnim powodzeniem..jesli jest to problemem to prosze moderatora o usuniecie go stamtad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rurokura Napisano 14 Września 2006 Udostępnij Napisano 14 Września 2006 witajcie chcialbym wrzucic to swojego bika (merida kalahari 580) korbe szosowa bo brakuje mi juz przelozen a jeszcze tylko po szosie na oponkach 26x1.0 .Interesuje mnie korba3-rzedowa jednak problem lezy w tym ze najmniejszy blat moze mi ocierac o rame :\ przymierzylem jakas stara korbe shimano z najmniejszym blatem 28 i ocieral mi o rame dodam ze suport mam 113,5mm dzisiaj wykopalem sobie cos takiego: http://www.allegro.pl/item127396337_szosow...wheel_nowy.html firma cudowna nie jest ale moze troche sie na tym pokreci.. ktos zna ta korbe?moze cos o niej powiedziec? chcialbym zapytac czy taka korba badz podobna (cos z Shimano np Sora albo Tiagra badz cos z firmy Miche itp) bedzie pasowac mi pod rame? mysle tutaj o korbie3-rzedowej.W najgorszym wypadku kupie 3rzedowke i wykrece najmniejszy blat ale wolalbym tego nie robic wiem ze korby Truvativa sa pod suporty 113,5 (sam mam teraz Truvativa Fived 22/32/42) wiec moze cos z tej firmy z najmniejszym blatem 30 by sie zmiescilo..?no i na koniec jak z przerzutka?jak wrzuce na przod np Sore to bedzie wszystko cacy? prosilbym o szybka odp bo juz zamierzam cos dzialac w tym kierunku bo mlynki juz mi sie znudzily...pozdrawiam i dzieki za kazda sugestie:) P.S taki sam temat dalem w dziale Naped ale nie cieszyl sie zbytnim powodzeniem..jesli jest to problemem to prosze moderatora o usuniecie go stamtad bedzie pasować ,tylko potrzebny bedzie suport odpowiedniej długości przerzutka szosowa , albo górska z odpowiednią pojemnością Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 18 Września 2006 Udostępnij Napisano 18 Września 2006 (sam mam teraz Truvativa Fived 22/32/42) na pewno potrzebujesz 52 zębowego blatu? I do tego najmniejszy blat? Jeżeli jeszcze nie jezdziłes na 48 zebowym blacie to wypróbuj go Ja teraz bede jezdził tylko na blacie 48 i wrażenia niedługo opisze. Pozdrówka.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.