Skocz do zawartości

[2000 2500] Który Wybrać

ssrh

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Całkiem ciekawa opcja  , co prawda rama bez taperowanej główki  ale  powietrzny amor ( Raidon zdecydowanie lepszy niż sprężynowy XCR w Unibike) , reszta osprzętu dość porównywalna - wart zainteresowania.

Rozmiar podany jest w cm , podziel to przez 2,54 i otrzymasz rozmiar w calach.

Napisano

Tomek GTB chcialem poczekac ale teraz na ten rower mnie wzielo i jest niezle tez przeceniony chodz to troche podejrzane .. 900E na stronie producenta na Polskich wszedzie po pare 100 obnizony moze jakis trefny jest ?

Napisano

Trefny raczej nie , Haibike zazwyczaj robił spore przeceny (czasami nawet 50% na niektóre modele w niektórych rozmiarach) , a powoli nadchodzi sezon wyprzedaży aktualnych roczników (niektóre firmy robią to już w sierpniu bo jesienią wchodzi kolekcja na nowy sezon) stąd taka cena.

Napisano

Rowery wyprzedany w sklepie ktory mnie interesował .. No to poczekamy do pazdziernika 

Dostalem propozycje na taki rower http://www.bikko.pl/rower-gorski-focus-whistler-pro-29-2016-s-szaro-czarny-21517.html 

Za korzystne pieniadze do ceny z ogloszenia -800zl  kiedy akurat jestem w trakcie dobierania zamowienia do tego Haibika ..Ale ten mi w ogóle nie robi Focus pomyslalem ze moze experta 2015 Uda mi sie wziasc w cenie haibika którego postawicie wyzej z tych dwoch ?? 

Napisano

Cena z tym dodatkowym rabatem na tego Focusa nie jest zła i w tych pieniądzach to też ciekawa opcja , ale wideł z goleniami 30mm jest trochę wiotki w 29r (tu Raidon z Haibike byłby lepsza opcją) , zwróć też uwagę , że ma napęd 2x10 a to nie każdemu pasuje.

Zeszłoroczny Unibike Expert byłby najlepsza opcją , ale ciężko już go w tej chwili dorwać i to w cenie poniżej 3k (3k to była najniższa cena z jaką występował na wyprzedaży zimą).

Napisano

Haibike Zamówiony Jak przyjdzie i na nim posmigam napisze jakas amatorska recenzje a bardziej moje wrazenia dla ludzi takich jak ja ktorzy wertuja tu tematy w poszukiwaniu jakiej kolwiek wiedzy o rowerach majac male pojecie a jednak oczekiwali  by czegos wiecej niz "ten jest dla pana idelany lepszego pan nie znajdzie w takiej kwocie i tym podobne " uslyszane od sprzedawcy Tym bardziej ze w kazdym sklepie mowia ci co innego i odradzaja wybor z poprzedniego co juz budzi podejrzenie ... Przyznam ze gdybym nie trafil na to forum bez zastanowienia kupil bym w stacjonarce Cuba bo to Cube pan w sklepie mowi ze z@ist@ysty w tej cenie lepszego nie znajde i w ogóle jest ladny ... na tym forum wyrobilem sobie jakas podstawowa przynajmniej teorytyczna wiedze o osprzecie montowanym w rowerach/  teraz nie wytarczy dla mnie napis Shimano i zapewnienie  Amortyzator na wysokim poziomie a na rama laczy sie przez bluetooth  z aplikacja w telefonie...krotko mowiac po co brac cos gorszego jak mozna wziasc lepszego przynajmniej w teori .. Przekroczylem troche zalozony przezmnie budzet ale uznalem ze bardziej "oplaca" mi sie kupic sprzet za pare stow wiecej gdyz z technicznego pkt widzenia wyjde na tym lepeiej . jestem zadowolony ze swojego wyboru rowniez na podstawie moich poczatkowych kryteriow czyli wygladu roweru .. Co do rozmiaru ramy ktory tu poruszalismy nabylem 21 mimo ze moj wzrost sugeruje 19 przynajmniej ten z dowodu , moja noga rzeczywiscie jest dluga przymierzylem w sklepie 2 rozne marki rowniez 21 byla dla mnie dobra i przed samym zamowieniem sporawdzilem na jakiej ramie do tej porze pedalowalem i okazalo sie ze to rama wlasnie 21 ..wiec plakal z powodu rozmiaiu raczej nie bede... Dobra to do "zobaczenia na dniach Badzcie Pozdrowieni I dzieki za pomoc 

• 2 miesiące temu...
Napisano

Witam po dłuzszej przerwie ale nie było mnie na lądzie, a jak rower do mnie  przyszedl, dwa dni pozniej miałem wyjazd wiec nie było zbytnio o czym pisać, Do dzis mam zrobione nim 500 kilometrow co pozwala  mi przectwaic swoja opinie, nie jestem zadnym specjalista nawet udawanie znawcy tematu zbytnio mi nie wychodzi wiec opisze moje odczucia co do jazdy itp itd. Zaczne od tego ze nie zaluje tego zakupu i nie zamienil bym tej kozy na moje wczesniejsze typy , a porownujac go do mojego wczesniejszego roweru (giant gsr fs aluxx) wydaje mi sie ze ustepuje mu tylko w jednym ale w ogolnej klasyfikacji to nie ma porownania. Haibike na duzy plus+ . Pierwszy i jedyny problem jaki z nim miałem to kalibracja hamulców tarczowych (bo nigdy takich nie uzywalem) ale Youtube i pare prob zalatwiło sprawe, Zaczne od jedynego minusa jaki zaobserwowalem chodz tak do konca to sam nie jestem pewny tego ale wydaje mi sie ze ten rower ma slabsze przylozenie jak jego poprzednik. Chodzi o to ze na szosie (bo w lesie idzie jak burza) nawet na najciezszej przerzutce jak by brakowalo mu mocy moge pedalowac bez problemu i tak jak by brakowalo mi wiekszego oporu zeby uzyskac jeszcze wieksza predkosc. Praktycznie caly czas jade na 3 bo dwojka jest tak jak by za luzna w Giancie 2 byla wystarczajaca do normalnej jazdy a na 3 przechodzilem tylko gdy nap[rawde potrzebowalem mocy np po dobrym rozpedzie z górki . Haibikiem nie przekrtoczylem 40paru kilometrow na godzine . Co prawda w Giancie nie uzywalem licznika ale przed samym przejsciem na Haibika zainstalowalem endomondo na ostatnim trip Tym rowerem  i nie wiem na ile wiarygodny jest pomiar predkosci tej aplikacji ale pokazalo mi maksymalna predkosc  60 + na godzine .. Dodam ze wtedy jakis test predkosci nawet nie przyszedl mi do glowy ale pare dni temu przypadkiem do tego doszedlem wchodzac w Historie tej aplikacji. To by było na tyle z "minusów" Wszystko inne co zwiazane z uzytkowaniem tego sprzetu o 2 klasy wyzej .. Aha zapomnial bym jeszcze dodac ze pierwsze jazdy mialem problem z wyczuciem sterownosci chodzi o tyl potrafilem zawadzic tylnym kolem przy zakrecie ale to bylo zwiazane z przejsciem na kola 29 z 26 i bylem jeszcze nastrojony do tamtego roweru i jego rozmiarówhaibike to rama 21 i jest dla mnie idealna dobrze ze nie bralem 19 jak mi bylo radzone bo byla by za mala rzeczywiscie mam dlugie nogi ..Pomijajac jego zalety wizulane co najbardziej rzucilo mi sie podczas uzytkowania tego sprzetu to jego mozliwosci pokonywania przeszkod jak korzenie doły kamienie itp w ogóle jego przyczepnosc i "ABS" W padajac niespodziewnie na jakas przeszkode rower nie kladzie sie od razu, tylko jak by sam wymagal na mnie natychmioastowej reakcji i dawal mi ta chwile na odpowiednie zachowanie i unikniecia bolesnej gleby . Naprawde w porownaniu go do jego poprzednika czuje sie na nim jak na czołgu czuje sie bezpieczniej nic nie skrzypi idzie plynnie i nie boje sie ze cos mi sie zlamie albo odmowi posluszenstwa , przerzutki chodza plynnie i wiem ze nic nie przeszkoczy mi nie spodziewnie nawet podczas podjazdu. Jak mowilem przez przeszkody sie poprostu przetacza ,i nie podbija go tak nie kontrolowanie ze tracisz kontrole nad pojazdem , pare dni temu zjezdzajac z naprawde stromej gorki asfsaltowej publicznej wjechalem na jakis element metalowy podwojny  najprawdopodobniej z tira(dwa polaczone kątowniki) przy predkosci okolo 40km/h nawet mna nie rzucilo poprostu po tym przejechalem, na starym rowerze na 90 procent mial bym nie kontrolowana glebe na ruchliwej dwustronnej ulicy w tym wypadku skonczylo sie tylko na kawalku preta grubosci i dlugosci patyczka do uszu w oponie na wylot i przebicu dętki . Spokojnie przejechalem pare metrow i sie zatrzymalem ..cofnolem sie po te katwoniki i cisnolem w zlosci w trawe .. Duza roznica jest rowniez na podjazdach , moge pokonac tym rowerem takie lesne gorki jakich na giancie nawet nie byl bym w stanie i to bez wiekszego wysilku a raczej znacznie mniej sily mnie to kosztuje .. To samo jazda brzegiem morza na tamtym rowerze zaraz bym sie zakopal i musial go prowazic tutaj jest inaczej jest to wykonalne i smialo moge cisnac do przodu.. Hamulce i amortyzator nawet nie ma co porownywac.. Szczegolnie wyczuwalna jest roznica przy uzyciu przedniego Hamulca rower nie wyrzuca mnie przez kierownice jak w starym , Tylni przedni i Amorek wspolpracuja ze soba w tak plynny sposob ze przestalem "bac sie" hamowania przodem, W dzikim terenie tzn w lesie ale nie gdzies na sciezkach tylko "w pizde i na gaz" rower ten rownierz przewysza swojego porzednika moge smialo jechac po grzeskim terenie uslanym lisciami i jade a nie zakopuje sie przednie kolo nie ucieka na bok tylko idzie do przodu nie odkleja sie od podloza ..Dobra chyba czas na jakies podsumowanie . Rower za######isty (jak dla mnie) sam prowadzi cie do lasu i az szkoda nim smigac tylko po asfalcie chodz i do tego nadaje sie idealnie to ze pisalem o tym przelozeniu to tylko moje subiekltywne odczucie ale prowadzi sie naprawde dobrze jedzie sie lzej i predkosc tez nie jest jakims problem 30 na prostej mozna smigac bez problemu , w lesie dla mnie frajda jak pisalem ten rower wymaga sam odemnie zeby wjechac w teren i odkrywac ten styl jazdy ... Wszystko na Plus jak dla mnie naprawde Polecam i za######ista sprawa z ta blokada amorka w kierownicy , Wizulanie rower rowniez bomba czarny Mat z niebieskimi wstawkami ..Z gory przepraszam z bledy ortograficzno-interpukcyjne ale nie moge edytowac wiadomosci bo kasuje mi literki zamiast zmieniac. Badzcie Pozdrowieni 

post-199401-0-59831000-1478007585_thumb.jpg

post-199401-0-82138900-1478007718_thumb.jpg

post-199401-0-02055300-1478007815_thumb.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.