popio Napisano 21 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 aanans look look taki? https://www.bike-discount.de/en/buy/rock-shox-pushloc-lever-left-72723 o taki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 22 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2016 w specyfikacji podaja ze jest to inny widelec a mianowicie Widelec Rock Shox Reba RL 29 Fast Black, PushLoc, 15QR Maxle, tapered, 120mm a na zdjeciach zielony jak żaba i miej tu pewnosc? "Fast Black" tyczy się określenia koloru anody goleni górnych https://www.sram.com/rockshox/products/reba-rl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HarveyDent Napisano 25 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 Faktycznie ten poploca to ktoś zgapil chyba albo nie wiem o co chodzi na 100 proc nie mogą iść zamiennie poploc i pushloc bo jeden ciągnie w jedno a drugi w drugą Jedno i drugie ciągnie, odblokowuje i blokuje Nie ma znaczenia w jakiej pozycji jest dźwignia. To tylko ciągnie lub wysuwa linke więc co ma nie działać. Jedyna różnica to ciąg: Poplock ciągnie 17mm a PushLock 10mm i teoretycznie do SA jest Pushlock/OneLock Wątek "obok" http://www.forumrowerowe.org/topic/208326-serwis-pushloc-znany-problem/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popio Napisano 30 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2016 ananas kupiles tą Rebę ? ja niestety nie ogarnąłem takich funduszy i zmuszony jestem poczekac na jakas okazje za miesiac/dwa. zastanawiam sie czy jest to najlepsza opcja widła 120mm , czy może w tej cenie czyli okolo 1500 pln jest cos lepszego. Kolega z forum sugerowal aby rozejrzeć sie za manitou minute 120mm bo podobno to calkiem niezly widelec w tym budżecie . a z tego co widze to na bike diskont juz nie ma tych Reba RL neon greeen , wiec pupcia blada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 30 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2016 zastanawiam sie czy jest to najlepsza opcja widła 120mm , czy może w tej cenie czyli okolo 1500 pln jest cos lepszego. Czy lepszego to trudno powiedzieć , ale dobrą alternatywą jest Epixon http://activia.sgl.pl/cena/amortyzatory-suntour/epixon-tr/29-cali_amortyzator-epixon-tr-rc2-29-os-15mm-czarny-taper-2016/724 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 30 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2016 Ja uważam, że w cenie ~1500 nie ma alternatywy. Reba, nawet solo air ma negatywną sprężynę powietrzną, która jest równie ważna o ile nie ważniejsza od pozytywnej. Nawet biorąc pod uwagę, że w SA nie ma pełnej kontroli ciśnienia w negatywnej to i tak odpowiada ono temu z pozytywnej. Jeśli negatywna stalowa to można próbować coś dobrać ale trochę z tym zabawy i $$$. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2016 a może coś z manitou? sprężyna ISO air oraz Mars air nie odbiegają od reby czułością (a Mars nawet przewyższa) w tej cenie raczej tylko ISO air, ale to dobry sprzęt, praca jest bardzo liniowa- pod koniec skoku się utwardza hydraulicznie, ale jeśli uwielbiasz pracę rock shox'a (reby) to pozostaje takiej szukać Tapnięte z mojego Mi3. jeśli napisałem coś dziwnego to wina autokorekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popio Napisano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2016 sęk w tym ze ja nie mam doswiadczenia z zadnym amortyzatorem. a z tych trzech ktore podaliscie , ktory wymaga najmniej serwisu i jest przeznaczony dla goscia okolo 100kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 1 Września 2016 Udostępnij Napisano 1 Września 2016 Pod twoje 100kg każdy z nich będzie się nadawał a serwisu podstawowego potrzebuje każdy amor (nawet ugincza za 200zł) - zakres tego serwisu i częstotliwość jest podobna dla każdej marki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalANANAS Napisano 1 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2016 Poszedłem za radą nie skracania amora i nie kupiłem w Niemczech i wziąłem rebę w polsce za 1500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popio Napisano 2 Września 2016 Udostępnij Napisano 2 Września 2016 rebę 100mm za 1500pln - to dobra cena , w jakim sklepie jak mozna wiedziec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalANANAS Napisano 2 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2016 Nie wiem czy to legalne robić reklamę na forum tapniete z telefonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
glowackp Napisano 2 Września 2016 Udostępnij Napisano 2 Września 2016 To napisz na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi