michalANANAS Napisano 2 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2016 Szukam zagranicznego (albo i też krajowego) sklepu rowerowego sprawedzonego gdzie kasa nie przepadnie i mogę zakupić sprzęt. Te jakie znam to niemiecki http://www.bike-discount.de/ http://www.chainreactioncycles.com/ Szukam Reby Solo RL 29 na ośkę 15 Wyprzedaże (zielone) no kurcze nie pasuje mi nijak a czarne masakra cena z kosmosu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 2 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2016 Cena wyjątkowo promocyjna wynika właśnie z koloru. Jak musisz mieć inny kolor to albo przemaluj (można np. matową folią czarną w sprayu, którą da się łatwo zdjąć) albo szukaj po aukcjach. Ostatnio kupiłem foxa float 29" taper i oś 15 za 1100zł w kolorze czarnym (demontaż z nowego roweru). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalANANAS Napisano 2 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2016 Kupował ktoś tutaj? http://www.chainreactioncycles.com/pl/en/rockshox-reba-rl-solo-air-forks-15mm-2015/rp-prod126302?_$ja=tsid:41245|cgn:zanox|kw:2223243&zanpid=2195603063610704896&utm_source=zanoxde&utm_medium=link&utm_campaign=generic Chciałbym jakieś recencje o tym sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 2 Sierpnia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2016 CRC to dobry, znany i sprawdzony sklep. Zero problemów z zakupem. Zresztą jeden z większych w EU. jest jeszcze Bike24 https://www.bike24.com/1.php?content=7;menu=1000,2,121;mid%5B95%5D=1;pgc%5B14697%5D=14703;page=8 HiBike http://www.hibike.com/rock-shox-reba-rl-solo-air-29-suspension-fork-black-2016-pd8b46c5bbd9cdb6cb3c674f96953419d Alltricks http://www.alltricks.com/Buy/Reba+29 Bike Components https://www.bike-components.de/en/RockShox/Reba-RL-Solo-Air-29-Federgabel-Modell-2016-Auslaufmodell-p43761/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalANANAS Napisano 3 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 Dzięki. Jakieś doświadczenia z tymi 4rema? Ile zwykle trwa transport Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 3 Sierpnia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 W przypadku niemieckich sklepów najtańszą przesyłkę miałem do 4-5 dni roboczych ( czyli kalendarzowy tydzień). Na Alltricks nie kupowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koen Napisano 7 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Kupowałem niedawno SIDa w bike-components.de. Wszystko poszło ok, oryginalne pudło z amorem było zapakowane w większe pudło więc nic się nie uszkodziło. Przesyłka szła chyba 3 dni. Pamiętaj jednak że jeśli płacisz kartą połączoną z kontem złotówkowym to wraz z kosztem przewalutowania wychodzi kurs euro około 15-20gr wyższy od tego co jest w kantorach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalANANAS Napisano 8 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 Jasna sprawa. Zawsze kupuje w odpowiedniej walucie. Nigdy nie płace złotówkami wolę się sam przewalutować w kantorze niż polegać na tym że ktoś to zrobi za mnie po sobie tylko znanym kursie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 19 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 Kupowałem niedawno SIDa w bike-components.de. Wszystko poszło ok, oryginalne pudło z amorem było zapakowane w większe pudło więc nic się nie uszkodziło. Przesyłka szła chyba 3 dni. Pamiętaj jednak że jeśli płacisz kartą połączoną z kontem złotówkowym to wraz z kosztem przewalutowania wychodzi kurs euro około 15-20gr wyższy od tego co jest w kantorach. Przy płatnościach kartą ma znaczenie też typ karty, Master jest w Euro, a Visa w Dolarach, jak zapłacisz "ze złej karty" to ci przewalutuje 2 razy. No chyba że coś się zmieniło teraz, ale wątpię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 19 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 Pozmieniało się i to dawno. Teraz płacąc visą przewalutowania następuje bezpośrednio z waluty w której prowadzona jest karta i po kursie visa a nie banku (kursy visa są znośne). Tyle tylko, że bank dolicza prowizję. Najlepiej na czas transakcji przepiąć kartę do konta walutowego uprzednio zasilonego EUR. Wtedy bank i visa nie zedrą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalANANAS Napisano 20 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 Próbował ktoś z was zapisać kartę walutowa do paypal. Ja tak zrobiłem i właśnie przewalutowalo mi z dolarów na złoty a potem znowu na dolary. Podobno jest jakaś opcja żeby płacić PayPal od razu w dolarach i nie płacić koszmarnego kursu paypal tapniete z telefonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popio Napisano 21 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 czyli czy ja dobrze rozumiem , amortyzator Reba RL Solo Air w kolorze zielony i czarny niczym sie nie roznią poza ceną? czy to dobry amortyzator? jestem wlasnie na kupnie 120mm poczekac czy kupic teraz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 21 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 To są te same amory , cena zielonej jest tak atrakcyjna ze względu na kolor (mało komu taki pasuje) , jeśli ci nie przeszkadza to bierz póki jest (mówię o tej http://www.bike-discount.de/en/buy/rock-shox-reba-rl-29-solo-air-120-tapered-ml15-matt-neongreen-with-remote-option-416861/wg_id-8722 ) . Reba to dobry amor a przy tej cenie to naprawdę super opcja. Zwróć uwagę , że jest on na oś 15mm i do wymiany będzie zapewne przednia piasta/koło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalANANAS Napisano 21 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Ten amor był robiony dla cube. Jest pod niego dla tego nie ma pompki uszczelek w zestawie. Czasami podobno takie oemy mogą nie mieć montowanych pewnych elementów lub np tańsze wykonanie w środku elementy że stali zamiast Alu. Stąd ta cena. To są Amory zamówione do cube na rok 2015. Teraz z uwagi na przestarzalosc i nowa technologie plus malowania które nawet cube zmienił trafiają na tzw aftermarket tapniete z telefonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popio Napisano 21 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Michal a skad wiesz ze to OEM? i z tego co zauwazylem to polskie sklepy sprzedaja ten amor w cenie 1500 i nie pisze ze OEM. np centrum rowerowe i bike stacja ... z reszta oni maja je wlasnie z bajk diskont gtb kolo tez w planie mam wymienic Mchal w jakim Cube były montowane? model jak możesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalANANAS Napisano 21 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 (edytowane) Bo wszyscy mają z tego samego miejsca to nie tajemnica że to oemy cube patrz na malowanie. Sam go kupuje bo tanio tylko i idzie do przeróbki na 100. Jeżeli nazwa OEM nie pasuje to są to montażuwki cube na 2015. Sam się tylko zastanawiam czy nie są uposledzone ale nikt mi go nie zwarzy.tapniete z telefonu Edytowane 21 Sierpnia 2016 przez durnykot Ortografia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 21 Sierpnia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 MichalAnanas, proszę o zapoznanie się z zasadami interpunkcji i ortografii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalANANAS Napisano 21 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Zapoznaje się już nie pierwszy rok i wiem że to bardzo nieuprzejmie zwracać uwagę. tapniete z telefonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 21 Sierpnia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Znacznie bardziej nieuprzejmym jest brak szacunku dla innych Forumowiczów pisząc w sposób niezgodny z zasadami języka polskiego. Zapoznaje się już nie pierwszy rok Niestety bez efektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalANANAS Napisano 21 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Daj mi spokój. To niej brak szacunku tylko zupełnie inna przyczyna. Możesz odpuścić? tapniete z telefonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koen Napisano 21 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 (edytowane) Bo wszyscy mają z tego samego miejsca to nie tajemnica że to oemy cube patrz na malowanie. Sam go kupuje bo tanio tylko i idzie do przeróbki na 100. Jeżeli nazwa OEM nie pasuje to są to montażuwki cube na 2015. Sam się tylko zastanawiam czy nie są uposledzone ale nikt mi go nie zwarzy. tapniete z telefonu Mam sprężynę 100mm z tego Sida 29" o którym pisałem wcześniej. Swojego przerobiłem na 110mm. Podmianę zrobiłem przed pierwszą jazdą więc jest nowa. Jakbyś był zainteresowany to daj znać na PW. PS: Reba RL to już zubożona wersja RLT i nie za bardzo jest co stamtąd jeszcze wyciągać, no może jeszcze bottomless tokeny. Przy 100mm powinny być 2 lub 3 żeby amortyzator nie był zbyt liniowy. Edytowane 21 Sierpnia 2016 przez Koen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalANANAS Napisano 21 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Dowiadywałem się i do skracania idą podkladki nie trzeba spr. Wymieniać. Wiadomo jaki to sprzęt ale nie ma szans w tej cenie coś lepszego wyrwać o Fox nawet nie myślę. Nowe reby po 2000 bikediscount w Polsce proponują mi 2500. tapniete z telefonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popio Napisano 21 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 (edytowane) Bo wszyscy mają z tego samego miejsca to nie tajemnica że to oemy cube patrz na malowanie. Sam go kupuje bo tanio tylko i idzie do przeróbki na 100. Jeżeli nazwa OEM nie pasuje to są to montażuwki cube na 2015. Sam się tylko zastanawiam czy nie są uposledzone ale nikt mi go nie zwarzy. nie mogą być upośledzone bo ważą tyle samo ile czarny odpowiednik a po drugie nei kumam ciebie czarny nie OEM(nie montażowy) a zielony OEM(montażowy) mają identyczna specyfikacje, sprawdzilem na 3 stronach w tym jednej polskiej. Edytowane 21 Sierpnia 2016 przez popio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 21 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 @, OEM to wersja bez pudełka skierowana bezpośrednio do montażu w rowerze , ale w tym przypadku ona niczym się nie różni od tych z dystrybucji detalicznej poza malowaniem pod zamówienie konkretnej marki. Wspomniana Reba pochodzi od Cube a była montowana w Stereo 120 HPC Pro 29 http://cube.pl/rowery/fullsuspension/stereo/cube-stereo-120-hpc-pro-29-black-grey-green-2015/ . W przypadku tej zielonej musisz jeszcze uwzględnić zakup manetki bo nie ma jej w zestawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popio Napisano 21 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 ok, w CR jest za 1499 czy mozna z nimi jakos niegocjowac?bo z BD wychodzi okolo 1150pln czy manetka jest konieczna?-nigdy nie mialem amortyzatora hehe.... bo u mnie bedzie tylko 120mm nie mniej nie wiecej tyle chce tyle ma byc , manetka sluzy tylko do calkowitej blokady skoku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi