krzysiek8406 Napisano 2 Sierpnia 2016 Napisano 2 Sierpnia 2016 Cześć, prosiłbym bardzo o pomoc. Ponieważ chcę dać do zrobienia na zamówienia piastę własnego pomysłu, ale bazującej w okolicach szprych na typowych piastach dostępnych na rynku, to zależy mi na wymiarach piasty przedniej pod 32 szprychy. Dokładniej to potrzebuję: - rozstawu pomiędzy wewnętrznymi "dyskami" piasty, do których zaplata się szprychy, - średnicy podziałowej otworów pod szprychy (czyli wymiar pomiędzy środkami dwóch skrajnych otworów), - szerokości "dysku" piasty w miejscu przechodzenia szprychy, średnica ośki nie jest istotna, ponieważ mam już dobraną średnice na własne potrzeby. Z góry wielkie dzięki za pomoc, szukałem po necie, ale pod moje wymagania, nie udało mi się znaleźć wymiarów. Pozdrawiam.
seraph Napisano 2 Sierpnia 2016 Napisano 2 Sierpnia 2016 Nie ma takiego czegoś jak standardowe wymiary. Często nawet wymiary piast u jednego producenta się nie pokrywają dlatego długość szprych zawsze trzeba dobierać indywidualnie dla każdego nowego koła. Możesz sobie nawet wymyślić dowolne wymiary i szprychy zawsze uda się dobrać, bo są co 2 mm, a jeśli nie chce dumać to weź dowolną piastę i zmierz lub znajdź w internecie wymiary dowolnej.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.