Skocz do zawartości

[piasty] Pomoc w dopasowaniu DT Swiss 350

frontdev

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Chcę wymienić koła - zbudować nowe.
Aktualnie jeżdżę na systemowych XT, gdzie tylna piasta oznaczona jest jako FH-M775.

Chciałbym wymienić całość, ale żeby opierało się o piasty DT Swiss 350. Sęk w tym, że w sklepach są różne szerokości i długości osi, a ja szczerze mówiąc, nie ogarniam tego. Próbowałem znaleźć coś na temat swoich piast i ich wymiarów, ale bez powodzenia.

Może ktoś mi pomoże w wyborze odpowiedniego modelu DT Swiss 350, który będzie pasował? Rama Giant XTC2 2003

Napisano

Jeszcze można dodać, że możesz wybrać piastę tylną DT 350 o szerokości 135 mm z mocowaniem Thrubolt, które jest kompatybilne z twoją ramą. Wtedy trzeba kupić oś Thrubolt, z tyłu będzie ona miała średnicę 10 mm. Mocowanie hamulca tarczowego dobierasz wedle własnych preferencji (6 śrub lub Centerlock). Z przodu najczęściej występuje piasta o szerokości 100 mm. Tam także możesz wybrać oś Thrubolt ale o średnicy 9 mm. Jeśli chcesz zwykłe szybkozamykacze końcówki piasty muszą mieć średnicę otworów 5 mm. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...