Skocz do zawartości
  • 0

niestabilność na przodzie

Gość pb

Pytanie

Napisano

witam,

powiedzcie mi proszę, co zepsulem i jak ewentualnie to naprawic samemu/jaki koszt w serwisie... próbowałem podnieść żonie kierownicę do góry, poodkrecałem śrubki przy mostku, okazało się że nie da się uzyskać wysokości i poskręcałem wszystko z powrotem.. z tym że teraz jest całkowity brak stabilności w okolicy tej części łączącej widelec z mostkiem... przy zaciągniętych hamulcach lata w przód i tył... 

ratujcie, bo rower nówka sztuka kupiony dziś i to jakaś totalna porażka :(

rower taki : http://www.kross.pl/en/2015/mtb-women-275/lea-r6

pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź !

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W tym rowerze nie da się podnieść mostka wyżej. 

Jeśli chcesz żeby kierownica była wyżej to musisz zmienić mostek na taki z większym kątem

Rozkręcając mostek zrobiłeś luz na sterach musisz go skasować

Napisano

no niestety, nie udalo mi się zlikwidować tych luzów.. niby robię tak jak na filmiku ale to nic nie pomaga. może ma z tym związek to że odkręciłem śrubę sterową całkowicie? czy mam próbować dalej ?

Napisano

Marcin9, zrobiłem tak jak poleciłeś teraz, najpierw puściłem śruby do regulacji kierunku kierownicy i wtedy zacząłem likwidować luzy na sterach wg instrukcji. pomogło ! już jest stabilnie ! Bardzo, ale to bardzo dziękuję Ci za pomoc i za to że w ogóle zainteresowałeś się tematem !

w takim razie nie będę Cię męczył dalej ani nie ma chyba sensu wstawiać zdjęć.

Dzięki

pozdrawiam !

pb

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...