Skocz do zawartości

[buty] Trudny wybór SH-XC61 SH-XC51 czy SH-M163

Eldo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Po przesiadce z platform na SPD i po kilku miesięcznym tescie tego systemu który mi się spodobał postanowiłem zaopatrzyć się w docelowe obuwie. Obecnie w ramach testu nabyłem Shimano SH-M038 oraz pedały M530 które zostają, natomiast chciał bym kupić nowe buty. Nie startuje w zawodach itp, jeżdzę głównie po lesie, ubitych ścieżkach oraz drogach asfaltowych. Rower MTB na 26" kołach z oponami Schwalbe Almotion 2,15". 

Biorę pod uwagę tytułowe modele Shimano :

SH-XC61

SH-XC51

SH-M163

Dla czego, bo mi się podobają w wersji biało/czarnej. Mam dylemat bo zdarza się że muszę zsiąść z roweru od czasu do czasu i przejść to tu to tam. Często też jeżdżę z synem w foteliku po kilkanaście km dziennie (lubi to czemu nie)  :icon_cool: i wypadało by żeby buty nie stanowiły problemu. Podoba mi się też opcja z górną klamrą zamiast rzepa, jeżeli jest to wolał bym właśnie z takim patentem buty. Pedały M530 zostaja bo nie zawsze będę korzystał z SPD a ten model ogarnia zwykłe buty bez problemu (dojazd do pracy, sklepu).  

Prosił bym o poradę czy w/w modele nadają się pod M530 i które ew. były by dla mnie najlepsze, z góry dzięki !

OK, wybrałem SH-XC61 jak coś ruszy temat to dam znać jak się spisują. 

Napisano

Buty sprawdzone, faktycznie nie ma zadnego problemu z chodzeniem super sie sprawują z pedałami M530 i są bardzo wygodne. Jestem zadowolony w 100% z wyboru XC61 ! Wybrałem 42 mimo ze na co dzień używam 41 (sugerowałem się opiniami użytkowników butów shimano z sieci) i dobrze zrobiłem bo nie są na styk jak poprzednie tylko mam mały luz z przodu. Górne zapięcie na klamrę i pozostałe na rzep sprawiaja że buty są "przyspawane" do stopy ! Jakosć wykonania bardzo dobra, nie ma się do czego przyczepić.

2c21bb9272f63225gen.jpg

a9078ad0a407d28agen.jpg

5b9c0ee9bbc18b49gen.jpg

W skali 0-10 daje pełne 10 !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...