Skocz do zawartości

[Pytania] Przygotowania do przygotowań we wrześniu

cesi99

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Moje wakacyjne plany rowerowe i biegowe przepadły już na początku wakacji z powodu operacji i po piątkowej (29.07.2016) kontroli mam jeszcze miesiąc przerwy od sportu. Dlatego też chcę się troszkę przygotować mentalnie, trochę poczytać na temat treningów w okresie przygotowawczym itp. i od września rozpocząć "przygotowania". Będę chciał już od początku września połączyć rower, bieganie i siłownie. Rower oczywiście jak tylko pogoda dopisze wsiadam i jadę zgodnie z planem, bieganie tak samo, ale nawet jak będzie deszcz/śnieg można pobiec, a siłownia u kolegi. Chcę się lepiej przygotować czyli kupić parę rzeczy i tutaj w sumie z dwa, trzy pytania:

1. Czy książka "Trening z pulsometrem" Joego Friel'a jest godna do polecenia czy jest może jakaś lepsza?
2. Jaki polecicie pulsometr taki do 100zł?

3. Jak wyglądał wasz powrót po rehabilitacji, rekonwalescencji jeśli mieliście?

4. Jak wy zaczynaliście swoją przygodę z rowerem/bieganiem? Czy na sucho, czyli bez niczego żadnych planów, pulsometrów itd czy z czymś? Jak zaczynaliście z czymś to piszcie też z czym :)

1. Tak

2. W tej cenie chyba tylko lidlowy Crivit

3. -

4. Z bieganiem się teraz męczę, że to tak ujmę i staram się poprostu stopniowo zwiększać dystans. Najważniejsze żeby się nie zniechęcić ;)

Edit:

W Deca widziałem, że mają przeceniony o 50% (przynajmniej tak piszą) jakiś pulsometr.

http://www.decathlon.pl/zegarek-cardio-onrhythm-410-id_8246479.html

Nie wypowiem się bo w rękach nie miałem. Dostępny w niektórych sklepach stacjonarnych. Może warto poczytać jeśli faktycznie tak przeceniony

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...