Skocz do zawartości

[polskie góry] Miejsce na 1-dniowe wypady rowerem górskim.

Wismat

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

W zeszłym roku odbyłem bardzo ciekawe, 4-dniowe wakacje w górach Izerskich. Otóż wjechałem z dwiema sakwami do schroniska pod Stokiem Izerskim koło Świeradowa-Zdroju i stamtąd przez kolejne kilka dni rowerem górskim w różne strony odbywałem wycieczki - pętle bez obciążenia. Single-tracki, Szklarska Poręba, Smrek, Jizerka, Jakuszyce, itd.

W tym roku także chciałbym zachować podobny charakter, ale też zwiedzić inne polskie góry. Myślałem o Bieszczadach lub Beskidzie Śląskim, ale jestem otwarty na inne propozycje. Moje pytanie do Was jest następujące: czy możecie polecić konkretne miejsca w górach, z których można łatwo poprowadzić 4-5 różnych tras na każdy dzień rowerem górskim? Na miejsce dojadę pociągiem i ze stacji do miejsca noclegu rowerem, więc niestety opcje codziennego dojeżdżania samochodem nie wchodzi w grę. Stąd Góry Izerskie były wręcz idealną krainą rowerową. A więc: co następne? :)

Z góry dziękuję za odpowiedzi!

Napisano

- Bieszczady okolice Cisnej, Komańczy 

- Beskid Niski okolice Krępnej

- Kotlina Kłodzka z Masywem Śnieżnika i Górami Orlickimi na czele 

- Beskid Sądecki i Pieniny baza np w Krościenku, więc i w Gorce można skoczyć 

To tak z grubsza tyle  :thumbsup:

Napisano

Piwniczna-Zdrój , wysiadasz z pociągu i masz kilkaset kilometrów szlaków po Polskiej i Słowackiej stronie Beskidu Sądeckiego, Pienin , Spisza.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Kotlina Kłodzka to fajna opcja,polecam szczególnie na 1 dniowy weekend,podobnie jak niedoceniane Góry Świętokrzyskie gdzie znajdziesz kilka fajnych tras. Jeżeli będziesz szukał czegoś za granicą,npw  Alpach to też mogę Ci podać sprawdzone namiary.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...