Wismat Napisano 1 Sierpnia 2016 Napisano 1 Sierpnia 2016 Witam. W zeszłym roku odbyłem bardzo ciekawe, 4-dniowe wakacje w górach Izerskich. Otóż wjechałem z dwiema sakwami do schroniska pod Stokiem Izerskim koło Świeradowa-Zdroju i stamtąd przez kolejne kilka dni rowerem górskim w różne strony odbywałem wycieczki - pętle bez obciążenia. Single-tracki, Szklarska Poręba, Smrek, Jizerka, Jakuszyce, itd. W tym roku także chciałbym zachować podobny charakter, ale też zwiedzić inne polskie góry. Myślałem o Bieszczadach lub Beskidzie Śląskim, ale jestem otwarty na inne propozycje. Moje pytanie do Was jest następujące: czy możecie polecić konkretne miejsca w górach, z których można łatwo poprowadzić 4-5 różnych tras na każdy dzień rowerem górskim? Na miejsce dojadę pociągiem i ze stacji do miejsca noclegu rowerem, więc niestety opcje codziennego dojeżdżania samochodem nie wchodzi w grę. Stąd Góry Izerskie były wręcz idealną krainą rowerową. A więc: co następne? Z góry dziękuję za odpowiedzi!
detonator Napisano 1 Sierpnia 2016 Napisano 1 Sierpnia 2016 - Bieszczady okolice Cisnej, Komańczy - Beskid Niski okolice Krępnej - Kotlina Kłodzka z Masywem Śnieżnika i Górami Orlickimi na czele - Beskid Sądecki i Pieniny baza np w Krościenku, więc i w Gorce można skoczyć To tak z grubsza tyle
zaruski Napisano 1 Sierpnia 2016 Napisano 1 Sierpnia 2016 Piwniczna-Zdrój , wysiadasz z pociągu i masz kilkaset kilometrów szlaków po Polskiej i Słowackiej stronie Beskidu Sądeckiego, Pienin , Spisza.
Wismat Napisano 2 Sierpnia 2016 Autor Napisano 2 Sierpnia 2016 Dzięki! Wytypowałem parę miejsc, zamawiam mapy i coś wybiorę
Imbachhorn Napisano 16 Sierpnia 2016 Napisano 16 Sierpnia 2016 Kotlina Kłodzka to fajna opcja,polecam szczególnie na 1 dniowy weekend,podobnie jak niedoceniane Góry Świętokrzyskie gdzie znajdziesz kilka fajnych tras. Jeżeli będziesz szukał czegoś za granicą,npw Alpach to też mogę Ci podać sprawdzone namiary.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.