Skocz do zawartości

[pedały] jakie pedały platformowe do Boardman hybrid comp bike?

rockys

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich. Tak jak w temacie, szukam pedałow platformowych do wyzej wymienionego roweru. Chcialbym aby pedaly mialt dobre trzymanie, wizualnie pasowaly do roweru oraz nie były zbyt drogie. Kwota jaka chcialbym przeznaczyc na ten cel to max 120zł, Z gory dziekuje i pozdrawiam.

Napisano

Chodzi Ci o platformy z pinami? Pytam bo czasem tym pojęciem określa się "zwykłe".

Jeśli tak to w tych okolicach cenowych kupisz Dartmoor Stream Pro - na łożyskach i w te bym celował jeśli wizualnie pasują. Wszystko inne w tej cenie będzie na zwykłych kulkach i szybciej złapie luzy.

Napisano

Generalnie pedały nie musza byc z pinami aby po prostu spelnialy moje wyzej wymienione kryteria. Z tego co widze wersja pro pedalow ktore poleciles kosztuje ok 150zł do tego koszt przesylki i wyjdzie ze 170zł, to jednak troche za duzo jak dla mnie. Czy normalna wersja  tzn. nie "pro" tezjest godna polecenia czy w podobnej cenie znajde cos lepszego?.

Napisano

Normalna nie jest zła ale szybciej złapie luzy. Piszę o Pro bo na Allegro idzie je dostać za 120, mi lokalny dystrybutor Velo za 129 bodajże proponował. A będą dużo lepsze.

Ewentualnie jeśli nie potrzebujesz takich platform można szukać "zwykłych" pedałów z alu na łożyskach "maszynowych". To kwota ok. 70zł i nieco gorsze trzymanie buta zwłasza po deszczu. Ale odpada ryzyko urazu od pinów.

Napisano

http://velo.pl/czesci/pedaly/accent/hellium np Accent. 

Na pewno uważałbym na VP 196 - kiedyś ponoć legendarne a obecnie kiepskie ale jak wklepiesz model w Google pojawia się sporo tematów z naszego forum więc jak chcesz iść w ten typ możesz poczytać. 

Takie pedały też nie są obojętne dla nogi jak nimi oberwiesz więc czy wybrałbym je zamiast platform z pinami - nie potrafię powiedzieć. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...