Olimar Napisano 1 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 witam czy warto zainwestować w mojego 20 latka ,rowerek ogólnie chodzi fajnie ale jeszcze nic nie było wymieniane prócz gum suportu i łańcucha.Rowerek jest z 1996 roku Giant Boulder Alu LIte http://prntscr.com/c07i4f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin86Poznan Napisano 1 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 Zależy co chcesz wymienić i co chcesz uzyskać. Jak masz wsadzić 1000zł żeby po prostu dalej kilka lat jeździć to lepiej kupić używkę bo będzie taniej niż remont, jak dla sentymentów to możesz ale to nie zabytek więc szkoda kasy trochę, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olimar Napisano 1 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 myślałem o wymianie wszystkiego i dołożeniu amorka ale chyba za te koszty kupię coś nowszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin86Poznan Napisano 1 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 No właśnie za cenę części poszukasz fajną używkę i potem możesz sobie ją ulepszyć. Ważne żeby rama byłą aluminiowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olimar Napisano 1 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 w tym jest alu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 1 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 Ramka wygląda całkiem fajnie , ale dołożenie amora nie ma sensu. Pierwsza sprawa , że tam jest rura 1" a pod to raczej już nie ma amorów. Można wymienić sterówkę na 1" , ale jak dobrze pamiętam to koszt około 150 zł , prócz tego to rama pewnie nie jest przystosowana pod amortyzator pod względem wysokości tj. amor będzie znacznie wyższy od aktualnego widelca ( to jest do weryfikacji ) Chcąc uzyskać z tego roweru coś do agresywnej jazdy to nie oszukujmy się , została by z niego prawie sama rama. Według mnie lepiej jak byś sobie poszukał jakiejś używki i coś z tego zrobił a obecny możesz sobie zostawić do innych zastosowań typu polne ścieżki , asfalt itp. No i to jak by nie było całkiem ładna maszyna , ale np. koła mają marne szanse w terenie , porządne walnięcie i raczej złapią centry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artfal Napisano 1 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 Rower prezentuje się całkiem fajnie, jeżeli ma służyć jedynie na "doajzdy", bądź lekki teren typu leśne ścieżki to warto zrobić to co konieczne i nim jeździć. Jeżeli chcesz pojeździć w klimatach XC to najlepiej kup coś innego bo z tego nie zbudujesz nic ciekawego, nawet z uwagi na geometrię ramy i jak już wspomniał kolega Ychu, amora nie dołożysz raczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olimar Napisano 1 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 dzięki za odpowiedzi pytam bo kiedyś widziałem coś takiego http://pics.onemusic.tv/download/1996-Giant-Boulder-alu-lite-work-in-progress/?n=aHR0cDovL2Zhcm00LnN0YXRpY2ZsaWNrci5jb20vMzQyOS8zNzM2NDEwMDg0XzUxYjU0NmUzOTZfei5qcGc/eno9MQ==&search=Alu rower miałby mi służyć nie do jazdy xc tylko do pracy i trochę z dziećmi , na xc już za stary jestem i kości nie te Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin86Poznan Napisano 1 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 Jak do pracy i z dziećmi to amor niepotrzebny więc jak masz do tego roweru zamiłowanie to możesz sobie go zrobić niewielkim kosztem;) A wnioskując ze zdjęcia masz wzór wiec możesz się bawić. Skoro nie ma to być rower XC tylko rodzinny to nic tak nie cieszy jak rower złożony, wyremontowany samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olimar Napisano 24 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 dzięki wszystkim za rady , sory że nie pisałem ,byłem na wakacjach , rowerek jednak udało się sprzedać my ślę że za rozsądną kwotę i myślę o zakupie nowego do jazdy rekraacyjnej zastanawiam się nad : http://familybike.pl/pl/p/Rower-WHEELER-Protron-420-26-Meski-/98 lub http://chlebek.shoper.pl/rower-northtec-sorang-db-2015 ale to już chyba nie ten dział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin86Poznan Napisano 25 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 Załóż nowy temat w dobrym dziale to szybko uzyskasz informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi