Kasumi Napisano 1 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 Witam, chciałbym rower do kręcenia się po okolicy od Piekar Śląskich w górę czyli lasy, asfalt, jura..Coś ala Gravel wydaję się idealne, bo lubię jeździć szybko i łączyć asfalt z lasem. W tym budżecie nie mam szans kupić nic nowego typu Gravel. Nie znam się w ogóle na szosowych rowerach. Chcę kupić coś używanego....Tylko czego szukać szosa typu endurance i z możliwością wsadzenia szerszych opon? Przełaj o określonej charakterystyce? Jak znaleźć to czego szukam i czym się kierować? Z góry dziękuję za okazaną pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sami12 Napisano 1 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 Mozesz przerobic starszego crossa. czy hybryde na cos pokroju gravela Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasumi Napisano 1 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 Coś takiego np.? http://allegro.pl/hartje-full-sram-via-piekny-cross-przelaj-promo-i6101158766.html#thumb/8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sami12 Napisano 1 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 zalezy czy chcesz prosta kierownice czy baranka, duzo opcji jest. Interesuje cie tylko sztywniak tak/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasumi Napisano 1 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 Raczej z barankiem...tak raczej sztywniak, coś do śmigania po asfalcie i lasach (ubite drogi i ścieżki) na dłuższe wypady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
semow Napisano 1 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 Witam, chciałbym rower do kręcenia się po okolicy od Piekar Śląskich w górę czyli lasy, asfalt, jura..Coś ala Gravel wydaję się idealne, bo lubię jeździć szybko i łączyć asfalt z lasem. W tym budżecie nie mam szans kupić nic nowego typu Gravel. Nie znam się w ogóle na szosowych rowerach. Chcę kupić coś używanego....Tylko czego szukać szosa typu endurance i z możliwością wsadzenia szerszych opon? Przełaj o określonej charakterystyce? Jak znaleźć to czego szukam i czym się kierować? Z góry dziękuję za okazaną pomoc. W takich pieniądzach znajdziesz bez problemu sensowny używany rower o takiej specyfice jak szukasz. Szukaj po prostu używanego gravela. Problem pojawia się raczej, kiedy chcesz znaleźć fajny rower z bardziej turystyczną geometrią i barankiem. Bardziej sportowe modele znaleźć łatwo - pytanie tylko jak szerokie opony chcesz upychać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasumi Napisano 1 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 Nie wiem jeszcze jaka szerokość jest optymalnym kompromisem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
semow Napisano 2 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2016 Wiosną założyłem sobie smart samy 37/42 (t/p) i objeżdżają dolinki, o ile nie jest specjalnie mokro. Myślę że minimum to standard cx czyli coś koło 32 mm. Im więcej miejsca, tym lepiej. Wysłane z mojego MotoE2(4G-LTE) przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasumi Napisano 2 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2016 Ok zatem czego mam szukać, bo dalej nie wiem Moge dostać konkretne przykłady. O szosie nic nie wiem..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
semow Napisano 2 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2016 Np. http://olx.pl/oferta/giant-anyroad-CID767-IDgL9Gx.html#0310a8b263 http://olx.pl/oferta/rower-wyprawowy-szosowy-kona-sutra-c-deore-okazja-CID767-IDgGpeb.html i cały wybór stricte przełajowych rowerków na allegro - z kategorii bardziej sportowych niż w/w Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasumi Napisano 3 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 O właśnie! Dziękuję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.