Skocz do zawartości
  • 0

Jaki rower?

Gość Mejstro777

Pytanie

Gość Mejstro777

Hejooo

Potrzebuje rady w sprawie roweru. Nie mam pojęcia jaki rower kupić i ile mniej więcej kosztuje rower który zaspokoi moje zapotrzebowania.

Głównie będę go używał do jazdy po lesie (raczej po "dzikich" rejonach lasu) jeśli chodzi o skoki czy "sztuczki" to mnie póki co nie interesują oczywiście poza małymi wyskokami które są raczej nierozłączną częścią jeżdżenia po lesie po "dzikich" rejonach. Wolał bym zeby rower był raczej uniwersalny ale nie mam problemu z tym żeby go wprowadzać pod bardziej strome pagórki. Rower musi dawac rade w błocie i deszczu. Jednocześnie będę go używał (bardzo mało ale jednak) do jazdy po mieście z punktu a do b. W jakich przedziałach cenowych mieści się taki rower?

Bardzo "ekstremalnych" zjazdów raczej na nim nie będzie jednak w przyszłości pewnie i tym będe się chciał zająć ale domyślam się że to dużo droższa zabawa.

Pozdro

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Mejstro777

Póki co mam 4000 ale planuje kupić dopiero na marzec więc mógłbym mieć około 9000 a dodam jeszcze że mieszkam w Warmińsko-Mazurskim więc wydaje mi się że kupno roweru za 20000 to lekka przesada na warunki panujące na W-M

Witam. Jeśli nie ekstrmalnie po tym lesie to raczej cross np: http://www.kross.pl/pl/2016/cross/evado-3-0

ponieważ po mieście też nim szybko pojeździsz.

Jeśli ekstremalnie to MTB np:http://www.kross.pl/pl/2016/mtb/hexagon-x1  

Wrzuciłem Ci te najtańsze i z firmy Kross a Ty możesz sobie w ten sposób przejrzeć inne marki w internecie.

Evado 3.0 | Kross | Turystyczne | Cross
Bardzo słaby osprzęt. Za tą cenę można znaleźć rower na pełnym Alivio..

Jeśli ekstremalnie to MTB np:Hexagon X1 | Kross | Górskie | MTB  
To jest rower do ekstremalnej jazdy? :woot:  Chyba żartujesz.. To jest złom..

Rower mtb zaczynają się w okolicach 2500zł to co kosztuje mniej to najczęściej pseudo mtb :whistling:

Panowie autor jednak prosił o pomoc, budżet pozwala mu na zakup nawę to "zaawansowanego" roweru i osprzętu, wiec na tym się skupmy. Może faktycznie na początek nie warto wydawać całego budżetu, tylko jego części, powiedzmy nawet na Hexagona X2 i pojeździć jakiś czas, wtedy sam przekona się czy warto iść dalej w tym kierunku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...