hom3r Napisano 31 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 Witam. Mam pytanie, wybieram się na Chorwację. Mam zamiar zabrać rower, zapinając go na bagażnik na tylnej klapie. Mam miejsce żeby zdjąć koła i transportować samą ramę bez kół. Zastanawiam się czy klocki hamulcowe nie wypadną podczas podróży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 31 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 Przecież są przymocowane zawleczka bądź śrubą, ale włóż między nie jakiś "klocek" drewniany czy nawet złożona teksturę na kilka razy na wszelki wypadek, nie po to że klocki wypadną tylko żebyś nie zapowietrzył np naciskając klamkę bez koła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NajaraNy Napisano 31 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 nie wypadną ale jeśli masz wielkie obawy wyjęcie klocków zajmuje kilkanaście sekund a specjalnego miejsca do transportu luzem też nie wymagają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marco1973 Napisano 31 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 nie ma sensu wyjmować bo są zawleczki bądź śruby. zrób jak radzi @phoe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.