marhyl Napisano 30 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2016 Jako swieży nabywca rowerk-a,jestem na jego punkcie przeczulony. Chciałbym się poradzić czy warto zainwestować kasę w coś takiego-- Zaciski kół antykradzieżowe ZEFAL Lock'N'Roll no i sztycy. Co prawda nie planuje pozostawiać roweru na jakieś długie godziny,ale jak to mówią ---przezorny ubezpieczony. Pomijam U-lock-a,bo to podstawa przy dzisiejszych czasach. A jeżeli chodzi o u-lock-i,to jaki,jakie możecie polecić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NajaraNy Napisano 30 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2016 Jeśli chodzi o te zaciski to bym sobie darował. Fabryczne koła nie są jakieś wypasione i drogie, ale jak Ci bardzo zależy to możesz. Co do u-locka to wybierz coś markowego np firmy Kryptonite, Abus lub Onguard ewentualnie możesz kupić u-locka w zestawie ze stalowymi linkami które przeplatasz przez koła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marhyl Napisano 9 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Tak po przewartowaniu ofert wpadł mi w oko https://www.moto-akcesoria.pl/zabezpieczenia/1299-lancuch-abus-ionus-8900.html?gclid=Cj0KEQjw_qW9BRCcv-Xc5Jn-26gBEiQAM-iJhYlcyr42w7aoZXejP1-YqLNrylsuOQQAZKbG7coT9soaAg_U8P8HAQ W cenie 125 zł. A w temacie u locka mam pytanie odnośnie długości. Czy 230 mm będzie wystarczające do zapięcia do stojaka czy szukać dłuższej wersji. U locka to Magnum 3001 https://m.centrumrowerowe.pl/akcesoria/zamki-i-zapiecia-rowerowe/u-locki/p,u-lock-3001-115-x-230mm-5-kluczy-1-z-dioda-magnum,1294.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano 3 Października 2016 Udostępnij Napisano 3 Października 2016 To ja bym sie dolozyl do pytania, bo wlasnie mi zapitolili rower. Mam w planach kupno nastepnego, chcialbym tez go jakos zabezpieczyc przed kradzieza, pytanie co nastreczy najwiecej problemow zlodziejowi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.