aaaaaaa Napisano 30 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2016 Witam, mam możliwość kupna praktycznie nowego http://www.decathlon.pl/rockrider-560-275-id_8336092.html za 1500zł. Nasuwa się główne pytanie, jaka ogólna ocena? Jedni są zrażeni, odradzają, same negatywy, inni chwalą i polecają. Szukam roweru, który będzie mi służył do amatorskiej jazdy po ulicy, chodnikach i w terenie. Którym nie zrobię więcej niż 1000km rocznie i który mi posłuży przez kilka amatorskich lat. Czy jest to rower dla mnie? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 30 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2016 Dobra cena patrząc na starą cenę i wygląda całkiem spoko i osprzęt nie najgorszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuli Napisano 31 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 Mam go, polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 31 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 RR 560 to dobra opcja przy cenie 2100 a przy 1500 to świetny wybór , największy plus to rama z taperowaną główką i przyzwoitą geometria - dobra baza pod przyszłą rozbudowę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aaaaaaa Napisano 31 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 Swietnie, dzięki bardzo za pomoc. Jednak chciałbym miec tez plan B, gdyby sie nie udało to po prostu w DT jest nowy w tej cenie RR 540. Czy on tez jest warty uwagi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 31 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 RR540 ma bardziej turystyczne geo ramy bez taperowanej główki i słabszy osprzęt , przy różnicy 300zł miedzy 540 a 560 zdecydowanie lepiej dołożyć do 560. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 31 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 Albo kupić Tomuś Indiankę http://www.mediaexpert.pl/mtb/rower-indiana-x-pulser-5-9-m21-czarno-bialo-srebrny-mat-bp,id-614309 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aaaaaaa Napisano 1 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 Trochę sie sprawy pokomplikowały i ten Rockrider jedynie w cenie sklepowej - 2100. Byłem dzis w sklepie rowerowym i maja Krossa B3 w tej samie cenie, a wiec? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuli Napisano 1 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 Słaby ten kross, bierz RR560 albo tą indiane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aaaaaaa Napisano 1 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 Panowie, no jednak jest mętlik wielki. Tutaj jednak ten Kross i koło 29. Tutaj Btwin i całkiem fajny osprzęt. Pomyliło mi sie, nie B3 a B4, a dokładnie ten model http://allegro.pl/rower-29-kross-level-b4-21-r16-warszawa-i6380453042.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freedom9 Napisano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 B'TWIN robi dobre i solidne rowery. Bynajmniej takie mam odczucia po obcowaniu z 520. Bierz pod uwagę, że tak jak wszędzie, u niektórych producentów nadpłacasz lekko za samą firmę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staryJanek Napisano 12 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2016 Ja mam rr560 . sobie chwale . zrobiłem nim około 1500 km. w jakieś 3 miesiąe w lekkim terenie ( szutry ) a i asfalcie ( jakieś 60%) ale i tez zabawa z skokami , schodami, czy skałkami . żadnych problemów. Jedyny problem po zakupie to taki zeby mieć wieczysta gwarancje na rame musisz sie zarejestrować na bitwin.com czy jakoośc tak. Czego ja oczywiście nie wiedzałem ( bo ciecie w decatlonie mowią o wieczystej gwarancji ale zaden cep nie powiedzał ze jest jakis czas na rejestracje tego - po tym czasie nie masz gwarancji ) i nie zrobiłem tego i gwarancji niebudjet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter233 Napisano 12 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2016 Żałosne jest nazywanie kogoś cepem samemu nie wiedząc o czym się mówi. Żeby mieć dożywotnią gwarancję trzeba mieć kartę stałego klienta - pisze jak byk na książeczkach gwarancyjnych dodawanych do rowerów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staryJanek Napisano 12 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2016 Żałosne jest nazywanie kogoś cepem samemu nie wiedząc o czym się mówi. Żeby mieć dożywotnią gwarancję trzeba mieć kartę stałego klienta - pisze jak byk na książeczkach gwarancyjnych dodawanych do rowerów. a skad wiesz ze nie mam takiej karty. Jaśnie oświecony oznajmiam tobie ze mam i mialem.A gdybym nie mial to powinni mi to zaproponować. Nie pisz jak nie masz nic do powiedzenia konstruktywnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 12 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2016 Kit z tą ramą,ile ona jest warta w hurcie? 200 złotych to tylko chwyt marketingowy monopolisty tanich bajków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staryJanek Napisano 13 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 o i tu masz racje. Chwyt marketingowy. Dokładnie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 13 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Chwyt czy nie chwyt , ale jest oręż do walki w razie problemów (akurat w Decathlonie wyegzekwowanie gwarancji nie jest problematyczne), a jakie mogą być to wystarczy poczytać tematy dotyczące Krossa i bojów jakie stoczyli użytkownicy z ich pękającymi ramami. Co do rejestracji gwarancji w określonym terminie to żadna nowość , wielu producentów stosuje takie chwyty (nagminne jest to w sprzęcie RTV/AGD) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boguc_CBR Napisano 13 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Na olx stoi RR560 za 1700 tylko na 26" , myślę że cena do stargowania ?Warto ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staryJanek Napisano 13 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 ja jak wcześniej pisałem jestem bardzo zadowolony z roweru. Dałem za niego coś koło 2500 i wydawało mi sie że jakość /cena = fajny rower. Jak masz możliwość kupienia go taniej to jeszcze bardziej się opłaca. Ale po co ktoś tam włożył 26' ? Może jakać kraksa była konkretna albo co ? normalnie RR 560 wychodziły tylko z 27,5'. na pewno jest to 560? Są modele podobne wizualnie do tego a jednak tamtych bym nie kupił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 13 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Wcześniejsze wersje RR560 były na kołach 26" https://www.decathlon.pl/rower-mtb-26-rockrider-560-id_8293151.html , ale w tym z OLX ktoś go ogołocił z napędu 10s i założył inne koła - 1700 to moim zdaniem za dużo za niego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.