AndzioK1 Napisano 29 Lipca 2016 Napisano 29 Lipca 2016 Witam, dzisiaj byłem w sklepie, w którym chciałem zakupić rower i doczekałem się wkońcu, bo sprowadzono dzisiaj rower do sklepu: http://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/rowery/rowery-g%C3%B3rskie/rowery-g%C3%B3rskie-sportowe/marlin/marlin-7/p/2021600-2016 Tylko kolorystyka i cena inna. Co sądzicie o tym rowerze? Cytuj
Marcin9 Napisano 29 Lipca 2016 Napisano 29 Lipca 2016 (edytowane) Rower za tą cenę i osprzęt Altus/Acera? Chyba jakiś żart.. Tak osprzęt mają rowery poniżej 1200zł.. Za tą cenę absolutne minimum to Alivio ale jak dobrze poszukasz to spokojnie znajdziesz rower z osprzętem Deore. Edytowane 29 Lipca 2016 przez Marcin9 Cytuj
grande1970 Napisano 29 Lipca 2016 Napisano 29 Lipca 2016 nie warto płacić tyle za nazwę bo podzespoły są najtańsze z możliwych Cytuj
AndzioK1 Napisano 1 Sierpnia 2016 Autor Napisano 1 Sierpnia 2016 To gdzie mogę kupić rower? Bo ja bym chciał nowy rower. Cytuj
grande1970 Napisano 1 Sierpnia 2016 Napisano 1 Sierpnia 2016 no raczej poszedłbym do sklepu aby obejrzeć, przymierzyć i zamówiłbym w sklepie internetowym, bo można dużo oszczędzić Cytuj
AndzioK1 Napisano 1 Sierpnia 2016 Autor Napisano 1 Sierpnia 2016 (edytowane) A przykład takiej strony?? Bo dzisiaj byłem w innym sklepie, to mi zaproponowali http://skleprowerowy.bydgoszcz.pl/index.php?route=product/product&product_id=1682 Treka Marlina 7 wersja 2017 i został tam zmieniony amortyzator i jeszcze jedna rzecz, nie pamietam jaka i sprzedajacy chce go sprzedać za 2550, z gwarancja na 3 lata i dożwotnia gwarancja na ramę. Edytowane 1 Sierpnia 2016 przez AndzioK1 Cytuj
Marcin9 Napisano 1 Sierpnia 2016 Napisano 1 Sierpnia 2016 Bo dzisiaj byłem w innym sklepie, to mi zaproponowali Produkt nie znaleziony! Nie warto. Osprzęt Altus za 2500zł bardzo słabo... Treka Marlina 7 wersja 2017 i został tam zmieniony amortyzator i Link? Cytuj
szymonski Napisano 1 Sierpnia 2016 Napisano 1 Sierpnia 2016 W treku już tak jest że za dość wysoką kasę dostajesz dość słaby osprzęt Nie zawsze jednak tylko o osprzęt chodzi, sam kupiłem x cala 8 na średnim wyposażeniu i wcale nie żałuję bo geometria i komfort jazdy robią swoje, znajomi mają różne "skladaki" na lepszych częściach ale to ja jestem szybszy na podjazdach, zjazdach; i wcale nie rozchodzi się o umiejętności czy kondycje Zanim kupisz rower koniecznie się na nim przejdź, sam zobaczysz najlepiej który Ci leży, nie zapominaj jednak o tym osprzęcie, bo to oczywiście też mega ważne ( dla niektórych najważniejsze). Szukaj też modeli z poprzednich lat bo nierzadko idzie o świetne oferty. Cytuj
AndzioK1 Napisano 1 Sierpnia 2016 Autor Napisano 1 Sierpnia 2016 (edytowane) Nie warto. Osprzęt Altus za 2500zł bardzo słabo... Link? http://skleprowerowy.bydgoszcz.pl/index.php?route=product%2Fproduct&product_id=1682 Ten link działa, tylko pokazuje sie taka nazwa http://www.bikesalon.pl/rower-trek-marlin-7-2017-kolo-29-czarnyczerwony Patrzyłem po sklepach internetowych, oficjalnych stronach marek i osprzęt jest dokładnie taki sam. Ja nie chce kupować używanego, bo nie chce się kolejny raz przejechać na używanych rzeczach. Ja mam prawie 2 m wzrostu, wiec dla mnie jedynie rama 23. Byłem w sklepie u siebie w mieście, to zaproponowali mi ten co dałem wyżej, siedziałem na nim i wszystko spoko. Gościu w sklepie mi mówił, że co z tego że ja chce dobry osprzęt jak rama nie dla mnie. Bo Kross, ma lepszy osprzęt, ale co z tego jak rama na mnie nie pasuje. W sklepie w którym chcą mi go sprzedać, cena to 2550 zł. PS. Mój kolega z pracy, kupił rower 8 lat temu w tym sklepie i do tej pory dobrze sie sprawuje. Inny znajomy, też kupował i też jest zadowolony. Edytowane 1 Sierpnia 2016 przez AndzioK1 Cytuj
szymonski Napisano 1 Sierpnia 2016 Napisano 1 Sierpnia 2016 Tak jak pisałem to rama/wygoda, to jak czujesz się na rowerze powinno być dla cb najwazniejsze, zwłaszcza jeśli myślisz tylko o jeździe rekreacyjnej. Sam odpowiedź sobie na pytanie czy wolisz mieć lepsze przerzutki czy czuć się na swoim bajku pewnie i mieć większy fun z jazdy, zamiast bać się wjezdzac w każdy ostrzejszy zakręt, z obawy przed wyrżnięciem z roweru bo siedzisz na nim czując się bardziej jak narciarz niż rowerzysta. Gdy kupowałem swój rower miałem dokładnie ten sam problem, wybrałem komfort i jestem zadowolony. Pojedyncze części zawsze możesz skompletować w późniejszym czasie. To co napisałem nie oznacza, że można olać sprzęt i patrzeć tylko na ramę, najlepiej znaleźć jakiś złoty środek Cytuj
AndzioK1 Napisano 2 Sierpnia 2016 Autor Napisano 2 Sierpnia 2016 Ok dzięki, czekam jeszcze na wiecej odpowiedzi Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi