Skocz do zawartości

[DĘTKA] Zamiana dętki z 28/29x1,30-1,60 na 28x175

AKSORZ

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Specjalnie zarejestrowałem się na tym forum , aby prosić Was szanowni forumowiczwe o pilną pomoc.

Ciężko było mi sprecyzować nazwę tematu gdyż jest ona obwarowana wieloma warunkami. Nie potrafię tego zrobić aby było poprawnie proszę o wyrozumiałość.

Posiadam rower ROMET ORKAN 3 na felgach 28" i w przednim kole złapałem gumę.

Oznaczenie jakie są na dziurawej dętce to:

37/42-622/chyba 635 (cyfra trochę zatarta)

28/29x1,30-1,60

Oznaczenie opony to 42-622  (700-40C)

Niestety okazało się że nie idzie dostać tak od ręki dętki z tymi oznaczeniami. Są dostępne dętki o oznaczeniu 28x1,75.

Czy mogę założyć w/w dętkę zamiast obecnej?

Napisano

Tak , wiem że można ją dostać na allegro ale ja pytałem o to czy można ja zastąpić dętką 28x1,75 ponieważ mogę ja kupić od ręki , natomiast na przesyłkę z Allegro trzeba czekać kilka dni

Napisano

Kolega praktycznie zawsze wkladal do opon 1.5 detki 1.75 i dzialalo. Ja na chwile obecna kupuje detki 27.5 bo zaloze ja zarowno do 26 jak i 29" - tak sprawdzane dla malkontentow....

Napisano

Dzisiaj byłem jeszcze raz w sklepie i zmierzyłem szerokość dętki 28x1,75 i wynosi aż 5cm. W innym sklepie znalazłem taka dętkę 27,5x1,75  2,125 i ona z kolei ma szerokość 4cm więc obie chyba raczej będą za szerokie ponieważ moja dętka oryginalna ma szerokość 3cm. Pozostaje chyba pójście za radą Sobek82 i zamówić z Allegro ;(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...