Fiorino Napisano 29 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 Bardzo proszę o opinię czy warto zainwestować 2600zł w ten rower: http://olx.pl/oferta/rower-szosowy-specialized-shimano-ultegra-CID767-IDg1Bmt.html Proszę tylko pominąć opinię, że w podobnej cenie można kupić Triban na 105. Akurat ta osoba przyjmie mój stary rower w rozliczeniu. I jeszcze jedno pytanie: czy rama 58cm nie będzie za duża na 181cm wzrostu?Dzięki, za wszelkie opinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mieteczek Napisano 29 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 Jeżeli ktoś porównuje speca do jakiegoś szajsu z decathlonu, to ... Przechodząc do sedna, zapytaj o widelec czy full karbon/full alu?Jaka waga całego zestawu? Ale ogólnie wygląda ciekawie i myślę, że to całkiem dobry wybór.Oczywiście, jeżeli jest w 100% sprawny tak jak opisuje sprzedawca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 29 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 to jest zły wybór bo będzie za duży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTZaskar1991 Napisano 29 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 58cm nie będzie za duża na 181cm wzrostu? W 3 na 4 przypadkach będzie, po to są kalkulatory by to sprawdzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fiorino Napisano 29 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 Przeliczę sobie dziś wielkość ramy. W Tribanie mam rozmiar ramy 57 i jak dla mnie to jest całkiem wygodnie, tylko pewnie tu geometria może być troszkę inna, ja dopiero raczkuję w temacie więc wolę się dopytać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maku1980 Napisano 30 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2016 Uwzględnij że to slopingowa rama więc inna geometria ja normalnie powinienem posiadać ramę 54 ale na slopie jest OK na 56 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velserdelante Napisano 7 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Warto,Ja za podobny model na Clarisach zapłaciłem 2800 zł (za nowy)http://www.forumrowerowe.org/index.php?app=core&module=attach§ion=attach&attach_id=18342Co do wzrostu, ja mam 188 cm i ramę 58, według kalkulatorów jest ok jak na ramę slopingową ale dla mnie jest za mała - to raczej indywidualna cecha każdego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heniek_op Napisano 11 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2016 Witam, sam jestem zainteresowany kupnem użwanej szosówki do 3000 i miałem przyjemność obejrzeć wspomniany egzemplarz z olx. I jak można się domyślić, nie kupiłem go ponieważ: - mocno zmodyfikowany, tzn. z oryginalnego allez sport została chyba tylko rama i kierownica. - mocno poobijany, - widelec od środka wyatry od opony! na szczęście w miejscu, gdzie jeszcze jest aluminium a nie carbon, w każdym razie jednak, wytarcie było głębokie na jakiś milimetr! - przednie koło wymienione na token, tylne oryginalny mavic, - 5. zębaka kasety wyraźnie wytarta. Łańcuch prawdopodobnie nie był zmieniany od dłuższego czasu, zatem po zakupie kaseta była by do wymiany. - prawa manetka (105), ostro wytarta, prawdopodobnie od poważnego wypadku. Podsumowując, rower po przejściach. Uszkodzenia i wymienione przednie koło wskazuje moim zdaniem na ostry dzwon, a wytarty od wewnątrz widelec na jazdę z porządnie wygiętą obręczą. Jak dla mnie, rower brał udział w zawodach, podczas których kolarz zaliczył dzwon i kontynuował na upartego jazdę. Bo jak inaczej wytłumaczyć wytarcie widelca od wewnątrz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTZaskar1991 Napisano 11 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2016 Bo jak inaczej wytłumaczyć wytarcie widelca od wewnątrz? Był niedawno wideł wytarty od wew. od zbyt długich dzyndzelków po bokach opony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.