Skocz do zawartości

[nowe model opon]pomoc w okresleniu rynku

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,
od razu przepraszam jeżeli założyłem post nie w tym dziale, ale miałem wątpliwości czy założyć do w forum rowerowe na max! czy w Nowości czy może opony.

do rzeczy:

Pracuję w firmie ARTMAR i jesteśmy dystrybutorem na Polskę opon marki DELItire. Niektórzy może kojarzą, niektórzy pewnie spotykają się po raz pierwszy. Nasza oferta to głównie opony 28" do trekkingów, crossów i miejskich rowerów, ale ostatnio ruszyło się nieco w temacie mniej popularnych rowerów.
W tym roku wyszedł nowy model opony przeznaczonej do fattów. Szerokości 4", a wygląda o tak:
http://delitire.pl/c_117_FAT_BIKE/p_993_SA_280/

Wczoraj otrzymaliśmy maila z pytaniem czy bylibyśmy zainteresowani oponą 27.5 na 2.8"

I stąd mam pytanie do bardziej zorientowanych osób. Jak wygląda rynek fattów i rowerów 27.5+ czy 29+ w Polsce? Czy jest ich sporo, czy coraz więcej się buduje? Jak z dostępnością części? Mówiąc wprost bardzo chcemy posiadać w ofercie dużo, różnych modeli tak aby każdy znalazł coś dla siebie. Jednak ze względów magazynowych nie możemy trzymać wszystkich modeli i posiadać całą gamę opon od ręki. Staramy się wysyłać do sklepów paczki w których jest 25 sztuk z jednej opony.
Czy uważacie, że rynek jest na tyle spragniony stosunkowo tanich opon, że znajdą się kupcy na tak duże zamówienia? Czy są to raczej na tyle mało popularne rodzaje rowerów iż zamówienia ze sklepów chociażby na opony są wykonywane jedynie na specjalne zamówienia klientów.

Mam nadzieję, że jednak rynek jest coraz większy i będziemy mogli zaproponować Wam tańsza alternatywę dla schwalbe, maxxisa czy bontragera.
A może ktoś z forum chciałby zająć się rozprowadzaniem opon po rowerowej braci? :)

Póki co faty robią sie coraz bardziej popularne, wg. mnie i z tego co widzę... taka moda ;) No dobra a co z wytrzymalością opon, bo cena owszem, ale i jakość... a i takiego fata pchac na flaku, też średnio widzę ;) 

Jeszcze kwestia, czy mają to byc opony do terenu, czy lansu po mieście ;) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...