Skocz do zawartości

[Usztywniacz] kostki

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Jeżdżę na bmx i ostatnio przy trenowaniu 180 skręciła mi się kostka. Wcześniej też się to zdarzało, ale bolała przez chwilę. Także przechodząc do sedna wątku potrzebuje usztywniacza tylko teraz nie mam pojęcia w jaki zainwestować, myślę że nie powinien być zbyt  sztywny, aby nie przeszkadzał podczas jazdy. Prosiłbym o porady :) 

• 2 tygodnie później...

Właśnie - idź do dobrego ortopedy. Lepiej nie kupować wg własnego pomysłu. Ja miałem najpierw sztywnego buta z pneumatycznym usztywnieniem. Potem lekarz mi polecił stabilizator na kostkę taki http://sporto.com.pl/p/493/4500/mueller-stabilizator-kostki-z-paskami-stabilizatory-i-sciagacze-medycyna-sportowa-plywanie.html Ale każdy uraz jest inny, pytaj rehabilitanta albo lekarza.

Jeśli lekarz obejrzał już Twoją nogę, ja ze swojej strony mogę zaproponować stabilizator Zamst (model A2-DX). Tani nie jest ale rewelacyjnie trzyma kostkę. Miałem już po kilka razy skręcone obie kostki i po wielu poszukiwaniach, ten stabilizator uważam za najlepszy.

Witam Wszystkich na forum. Tutaj także jestem zdania,że najlepiej zrobisz udając się do ortopedy który doradzi odnośnie wyboru konkretnego modelu usztywniacza. Z perspektywy kogoś kto nie ma kontuzji to niemal każdy z tych modeli będzie taki sam,jedyne w czym widać różnicę to cena oraz marka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...