Skocz do zawartości

[pompka] prozaiczne pytanie

jacekkoz

Rekomendowane odpowiedzi

Uszanowanko,

tak jak w temacie. Zastanawiam się czy macie jakieś patenty na wożenie pompki rowerowej. Ja do tej pory miałem mocowanie pod koszyk na bidon i pompka wystawała lekko z boku. Zmieniłem ramkę i już mi to za bardzo nie pasuje. Przymierzam się i przymierzam i jakoś nic innego nie moge wydumać. Miejsca są ale nie chce pompki orydnarnie taśmą do ramy kleić.

Jacek

Ja do tej pory miałem mocowanie pod koszyk na bidon i pompka wystawała lekko z boku.

Ja właśnie też się przymierzam do tego rozwiązania ale czy w taki sposób zamontowana pompka nie przeszkadza? Pewnie zależy to też od ramy. Jakie są Wasze doświadczenia?

jak miałem jeden koszyk to pompka Beto fajnie sie trzymała pod koszykiem, teraz mam dwa koszyki na bidon i juz jest troche kijowo, az dziwie sie ze ani razu mi nie wypadła albo ze mocowanie nie pękło, bo musze teraz mocowac na samym koncu na zgrubieniu pompki i tak ledwo sie trzyma a i uchwyt jest maksymalnie rozciagniety :)

Ja właśnie też się przymierzam do tego rozwiązania ale czy w taki sposób zamontowana pompka nie przeszkadza? Pewnie zależy to też od ramy. Jakie są Wasze doświadczenia?

Mam pompkę tak zamontowaną i w niczym mi nie przeszkadza. Na początku też miałem obawy, że może się będzie wadzić nogą przy kręceniu, ale nie ma najmniejszego problemu.

Z prawej strony bagażnika, pionowo.

Uchwyty były, pompka była, nic nie musiałem przerabiać. Wadą jest, że ten sposób transportu wymaga posiadania bagażnika. Już widzę, jak na rowerach do XC masowo pojawiają się bagażniki, tja ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...