jacekkoz Napisano 12 Września 2006 Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Uszanowanko, tak jak w temacie. Zastanawiam się czy macie jakieś patenty na wożenie pompki rowerowej. Ja do tej pory miałem mocowanie pod koszyk na bidon i pompka wystawała lekko z boku. Zmieniłem ramkę i już mi to za bardzo nie pasuje. Przymierzam się i przymierzam i jakoś nic innego nie moge wydumać. Miejsca są ale nie chce pompki orydnarnie taśmą do ramy kleić. Jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjack Napisano 12 Września 2006 Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Ja wożę pompkę w bocznej kieszonce plecaka. Jest lekka i mała http://www.velo.com.pl/author/authorakcesoria_57.htm więc wogóle nie przeszkadza a nie ma problemu z mocowaniem przy ramie. Polecam takie rozwiązanie, może troche lamerskie ale jednak bardzo efektywne. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 12 Września 2006 Udostępnij Napisano 12 Września 2006 albo rama - jesli sie scigasz albo plecak - jesli jestes turysta a nie chcesz przmocowac jej do roweru. raczej innych opcji nie ma. w zebach ciezko, w rekach tez. nie masz za bardzo wyjscia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 13 Września 2006 Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Ostatnio woziłem pompke w miejscu drugiego koszyka na bidon.Ale już mi się to przestało podobac i teraz pompke woże w kieszeni -bo jest mała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek1 Napisano 13 Września 2006 Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Ja do tej pory miałem mocowanie pod koszyk na bidon i pompka wystawała lekko z boku. Ja właśnie też się przymierzam do tego rozwiązania ale czy w taki sposób zamontowana pompka nie przeszkadza? Pewnie zależy to też od ramy. Jakie są Wasze doświadczenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 13 Września 2006 Udostępnij Napisano 13 Września 2006 mnie nie przeszkadza. mozna nawet na jeden uchwyt - z pompkami czesto sa dwa. ale lepiej dwoma. przy jednym pompke latwiej wyjac ale czasem zdarza sie jej dzwonic o rame i haratac ją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 13 Września 2006 Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Pompka nie przeszkada można ją spokojnie tam zamontowac.Jak miałem pompke authora to lubiła mi czasami wyskoczyć z uchwytu ,dlatego jeszcze dla asekuracji owijałem ją raz rzepem wokół ramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialykom Napisano 13 Września 2006 Udostępnij Napisano 13 Września 2006 na ramie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 13 Września 2006 Udostępnij Napisano 13 Września 2006 jak miałem jeden koszyk to pompka Beto fajnie sie trzymała pod koszykiem, teraz mam dwa koszyki na bidon i juz jest troche kijowo, az dziwie sie ze ani razu mi nie wypadła albo ze mocowanie nie pękło, bo musze teraz mocowac na samym koncu na zgrubieniu pompki i tak ledwo sie trzyma a i uchwyt jest maksymalnie rozciagniety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 13 Września 2006 Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Na ramie mam taki uchwyt specjalny na pompke ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 13 Września 2006 Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Ja swoją pompkę wożę w taki sposób: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kathon Napisano 13 Września 2006 Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Na ramie. Zdecydownie nie przeszkadza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamicki Napisano 13 Września 2006 Udostępnij Napisano 13 Września 2006 A ja moją trzymam przy głównej rurze ramy w uchwycie koło bidona i dodatkowo przyczepiłem ją jeszcze gumką recepturką, bo poprzednia pompka się kiedyś zgubiła, jak niosłem rower na plecach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 13 Września 2006 Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Wystając z boku jednak trochę mi przeszkadza, ale tylko jak wnoszę bike po schodach Podczas jazdy ani trochę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helevorn Napisano 13 Września 2006 Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Wczesnie korzystalem z mocowania przy ramie poki... no wlasnie poki pompka sie nie zgubila. Ostatnio praktyktuje jazde z plecakiem - wiec rowniez pompka tam laduje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 14 Września 2006 Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Na ramie pod koszykiem na bidonik. Nie przeszkadza, pompka firmy SKS, mała i zgrabna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek1 Napisano 14 Września 2006 Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Dzięki za Wasze opinie. Kupuję więc pompkę z mocowaniem pod bidon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horb Napisano 15 Września 2006 Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Na ramie. A pompka za 10 zl z Decathlonu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witcher Napisano 16 Września 2006 Udostępnij Napisano 16 Września 2006 Ja mam pompkę przymocowaną do drugiego miejsca na bidon. Kupiłem za 16 PLN Ałtora, który dodatkowo ma ma tasiemkę rzepową, i pompka nie wylatuje nawet na najwiuększych wertepach. W pedałowaniu też nie przeszkadza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uel Napisano 16 Września 2006 Udostępnij Napisano 16 Września 2006 Ja właśnie też się przymierzam do tego rozwiązania ale czy w taki sposób zamontowana pompka nie przeszkadza? Pewnie zależy to też od ramy. Jakie są Wasze doświadczenia? Mam pompkę tak zamontowaną i w niczym mi nie przeszkadza. Na początku też miałem obawy, że może się będzie wadzić nogą przy kręceniu, ale nie ma najmniejszego problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonas Napisano 16 Września 2006 Udostępnij Napisano 16 Września 2006 Z prawej strony bagażnika, pionowo. Uchwyty były, pompka była, nic nie musiałem przerabiać. Wadą jest, że ten sposób transportu wymaga posiadania bagażnika. Już widzę, jak na rowerach do XC masowo pojawiają się bagażniki, tja ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 19 Września 2006 Udostępnij Napisano 19 Września 2006 mocowanie pod bidonem. przed utrata pompki chronia 2 gumki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myszek Napisano 19 Września 2006 Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Ja mam zamocowana na 2 mocowaniu bidonu ;] Z plecakiem nienawidze jezdzic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hirikawa Napisano 19 Września 2006 Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Ustawiam ciśnienie przed jazdą, i pompki nigdy nie biorę Zresztą mam tylko jedną bardzo dużą :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 20 Września 2006 Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Ja woze pompke w plecaku. Ale fakt, jezdze bardziej turystyczne XC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.