cubexc Napisano 27 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 Witam chciałbym wiedzieć w jakim języku dogadywaliście się w Czechach ? i Jak rezerwowaliście hotel za pomocą maila czy telefonicznie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whitey Napisano 27 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 Dogadasz się ze wszystkimi po Polsku. Na Ścieżki przyjeżdża tylu Polaków, że z obsługą porozumiesz się bez problemu. Ja nie rezerwuję hotelu bo mieszkam 15km od Rychleb ale najlepiej przez telefon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nastar Napisano 27 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 Właśnie klepnąłem rezerwację w "Radości" poprzez maila i po polsku. Bezproblemowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 27 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 Z mojego doświadczenia najlepiej nie po angielsku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whitey Napisano 27 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 Z jedzeniem też problemu nie ma. Na bazie mają bardzo dobrą kuchnię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nastar Napisano 27 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 Masz na myśli "Radost" ? Właśnie się zastanawiałem nad skorzystaniem z ich śniadań... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
risk1 Napisano 28 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 Koszt śniadania to 70 koron. Jajecznica z cebulką, wędlina, żółty ser, pomodor , ogórek, płatki z mlekiem, drożdzówki, kawa, herbata - to było w ostatni weekend. Całkiem smaczne. Polecam też gulasz z dzika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whitey Napisano 28 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 Masz na myśli "Radost" ? Właśnie się zastanawiałem nad skorzystaniem z ich śniadań... Miałem na myśli główną bazę na Rychlebach. Mają tam smaczne i tanie posiłki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 28 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 Ja polecam "Rybarską bastę"... mają pysznego pstrąga z własnego stawu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Susue Napisano 8 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2016 W czasie wypraw do Czech nigdy nie miałam problemu, żeby się dogadać po polsku, z angielskim było gorzej. Czasem ja mówiłam po polsku, ktoś odpowiadał mi po czesku i świetnie się dogadywaliśmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooyek Napisano 8 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2016 Na miejscu - po polsku, w miarę możliwości wplatając czeskie zwroty grzecznościowe. Mailem - ja zawsze piszę po czesku, tzn. tłumacząc Googlem z angielskiego (wersję angielską wklejam na końcu maila na wszelki wypadek). Po polsku też na 99% zrozumieją, ale moim zdaniem to lekkie cebulactwo - gdyby przyjeżdżał do mnie np. Ukrainiec, nie chciałbym, żeby pisał do mnie po ukraińsku, zakładając że na pewno zrozumiem. Śmiejemy się z Amerykanów czy Francuzów, że są nieukami i uważają swój język za jedyny słuszny, nie róbmy tego samego. [reklama] Trochę praktycznych porad związanych Rychlebami mam też u siebie na blogu: http://www.1enduro.pl/miejsca-rychlebskie-sciezki/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.