LeeSin Napisano 4 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Ciągle to samo: rasowa, scigancka przełajówka nie jest zgodna z Twoimi założeniami, ale z tego co widzę to rower ma przede wszystkim fajnie wyglądać, więc bierz co Ci się podoba. Może inaczej. Mój rower na rozmiarze 53(rura górna) ma reach 41cm i stack 60. I teraz uwaga zainstalowałem lemondkę i po testach odkręciłem łapki i wsadziłem na nie gripy dzięki czemu mam jakby kierownicę wyżej i bliżej. Standardowo odległość między środkiem siodełka a kierownicą (nie mostkiem) wynosi 63cm. Jeśli trzymam się gripów na lemondce to dystans jest około 57cm. Jest to pozycja jednak zbyt dla mnie wyprostowana i najlepiej bym się czuł ciutkę niżej czyli powiedzmy że ta odległość wyniosłaby 59--60cm. Patrząc tylko na zdjęcie tych niby ściganckich CX wydają mi się mniej agresywne od mojej szosy(która jest za mała). Różnica między wysokością siodła a kierownicą(chwyt prosty) wynosi około 15cm. EDIT: wysokość główki ramy mam 14-14,5cm gdzie przykładowo caadx 56 ma 16cm.Więc w teorii super wyścigowy przełaj będzie bardziej endurance od tego co mam obecnie :)Oczywiście zdaję sobie sprawę że nie tylko ten wymiar gra rolę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BratDalton Napisano 23 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 @cinol123 gdzie znalazłeś ramę przełajową która zmieści opony 40mm? Ja nie trafiłem a przeglądałem tego trochę. Nie wszędzie też podają takie info... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 @cinol123 gdzie znalazłeś ramę przełajową która zmieści opony 40mm? Stevens vapor 2012 takie łyka ;-) mialem tam smart sama 700x40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.