Skocz do zawartości

[zakup]przełaj gravel do 4k lub 5k

LeeSin

Rekomendowane odpowiedzi

Ciągle to samo: rasowa, scigancka przełajówka nie jest zgodna z Twoimi założeniami, ale z tego co widzę to rower ma przede wszystkim fajnie wyglądać, więc bierz co Ci się podoba.

Może inaczej. Mój rower na rozmiarze 53(rura górna) ma reach 41cm i stack 60. I teraz uwaga zainstalowałem lemondkę i po testach odkręciłem łapki i wsadziłem na nie gripy dzięki czemu mam jakby kierownicę wyżej i bliżej.

Standardowo odległość między środkiem siodełka a kierownicą (nie mostkiem) wynosi 63cm. Jeśli trzymam się gripów na lemondce  to dystans jest około 57cm. Jest to pozycja jednak zbyt dla mnie wyprostowana i  najlepiej bym się czuł ciutkę niżej czyli powiedzmy że ta odległość wyniosłaby  59--60cm. Patrząc tylko na zdjęcie tych niby ściganckich CX wydają mi się mniej agresywne od mojej szosy(która jest za mała). Różnica między wysokością siodła a kierownicą(chwyt prosty) wynosi około 15cm.

EDIT: wysokość główki ramy mam 14-14,5cm gdzie przykładowo caadx 56 ma 16cm.Więc w teorii super wyścigowy przełaj będzie bardziej endurance od tego co mam  obecnie :)Oczywiście zdaję sobie sprawę że nie tylko ten wymiar gra rolę.

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...