Zhan Napisano 27 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 Witam, Chciałbym zmienić tarcze na większą i nie wiem jaki kupić adapter. Problem polega na tym, że mam widelec marzocchi bomber mx '04 i nie wiem czy muszę kupić adapter shimano dedykowany do amortyzatorów tej marki czy uniwersalny is/pm. Hamulce to shimano xt. Mógłby ktoś doradzić, bo nawet sprzedawcy tych adapterów nie mają pewności, który będzie dobry do mojego amorka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 31 Lipca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 Jak rozumuje masz IS w widelcu ? po mojemu trzeba użyć 2 adapterów. Bo chyba nie znajdziesz takiego jednego jak ci trzeba. Jest kilka metod. Albo is->pm na 160 i do niego adapter na 4 śruby do 200, albo taki IS-IS 200 i adapter IS->PM 160 ... tak mi sie wydaje. Ale do MXa tarcze 200? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zhan Napisano 31 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 (edytowane) Tak naprawdę chodzi mi o to, który z tych dwóch adapterów powinienem kupić: http://allegro.pl/shimano-adapter-hamulca-przod-f203-pm-is-marzocchi-i5389915750.html http://allegro.pl/shimano-adapter-hamulca-przedniego-f203-pm-is-i5390217419.html A czemu do MX'a nie powinienem dawać dużej tarczy? Edytowane 31 Lipca 2016 przez Zhan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 14 Sierpnia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2016 MX to podstawowy widelec był, 180 bym nie przekraczał. Adaptery wyglądają na identyczne, ale z tego co pamiętam stare marcoki musiały mieć chyba specjalny. Weź ten do marcoka, ale najpierw sie zapytaj czy będzie odpowiedni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi