Skocz do zawartości

[Rękawiczki] Dartmoor X-Ray (Biało-czarne)

Lyth

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Planuje kupić rękawiczki z pełnymi palcami ze względu na to, że nieraz moje grip shifty obcierają mi kciuki, a na dodatek teraz ręce mi strasznie marzną. Myślałem o rękawiczkach Dartmoor X-Ray i chciałbym zapytać kogoś kto je ma, czy mają dobrą wentylacje, bo później gdy chciałbym jeździć w nich gdy będzie ciepło nie chcę mieć spoconych rąk.

Również posiadam i szczerze polecam... 2 razy te poduszki wymienione w poście powyżej uratowały mi ręce przed odrapaniami ;)

Ręce nie pocą się bardzo - są lekko wilgotne. Testowałem jeszcze rękawiczki AXO:

http://allegro.pl/item127999124_dobra_cena...niej_o_40_.html

I w prawdzie wentylację mają lepszą ale Dartmoory wydały mi się bardziej wytrzymałe, więc je kupiłem ;)

Mam je i na razie sprawują się nieźle. Nie wiem czy nie wygłupiam się jeżdząc w nich teraz, bo chłodno na razie nie jest, ale korbę już oszpeciłem o kożeń. Nie chciałbym uszkodzić tak swoich dłoni.

Na dłoniach leżą dobrze. Nigdzie mie nie uciskają. Trzeba się od razu pozbyć metki ze środka.

Poduszeczki na górze rękawiczek są dość ostre i dają świetną przyczepność do chwytów.

Te niby silikonowe paski na palcach pod dźwignie hamulcowe już gorzej trzymają, ale i tak hamuje się pewnie.

Nie ma się do czego przyczepić na razie.

W rozmiarze L ważą 102 gramy komplet :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...