alniherovy. Napisano 25 Lipca 2016 Napisano 25 Lipca 2016 Witam serdecznie, chciałbym wymienić zużyte opony w rowerze, ale mam dość nietypowy problem. W moim rowerze (górskim) umieszczone są opony o oznaczeniach 57-559 26x2.125. Szukając w internecie nie mogę natknąć się na opony do roweru górskiego (są w większości do szosówek). Czy jeśli na miejsce zużytych już opon, umieściłbym opony o szerokości 26x2.2?
Marcin9 Napisano 25 Lipca 2016 Napisano 25 Lipca 2016 Szukając w internecie nie mogę natknąć się na opony do roweru górskiego (są w większości do szosówek). To nie są opony do szosy... W szosie montuje się opony o szerokości do 28mm a nie 55mm.. To są opony do roweru "mtb" służącego do jazdy po mieście... Czy jeśli na miejsce zużytych już opon, umieściłbym opony o szerokości 26x2.2? Możesz zamontować problemu nie powinno być Jeśli nie jeździsz w terenie to nie musisz zakładać takich szerokich opon. Możesz założyć coś trochę węższego
cervandes Napisano 26 Lipca 2016 Napisano 26 Lipca 2016 Kupujesz po prostu opony z oznaczeniem 559 bo taką masz obręcz. A szerokość możesz wybrać dowolną, bieżników i producentów do wyboru do koloru. Lubiane są Race Kingi, Smart Samy, Saguaro, Mezcal. Pamiętaj, że dobra opona to niższe opory toczenia.
alniherovy. Napisano 3 Sierpnia 2016 Autor Napisano 3 Sierpnia 2016 Takie będą dobre? http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6050251645 Pytam się bo wole być pewny wyboru.
Galad Napisano 3 Sierpnia 2016 Napisano 3 Sierpnia 2016 Będą dobre, jeśli chcesz coś bardziej budżetowego ale z zadowalającą jakością sprawdź ofertę Kendy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.