zibra Napisano 6 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2016 Panowie jeszcze pytanie techniczne. Przednia klamkomanetka to Ultegra 6700. Korba jest 2rzędowa, a dźwignia ma wyczuwalne 3 kliknięcia jak do korby 3 rzędowej. Podczas jazdy muszę mocno nacisnąć klamkę przeskakując od razu na 1 lub 3, żeby zmiana była płynna. Jak się zapomnę i kliknę krótko to "wskakuje" jakby środkowy bieg i całość działa źle. Słaby z takich rzeczy jestem. Czy trzeba mocniej naciągnąć linkę, żeby wyeliminować jeden bieg na dźwigni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTZaskar1991 Napisano 7 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Tak ma być, przeskok z 1 na 3 to jest faktyczny przeskok tarcz. Środkowe ustawienie 2 daje płynną (brak ocierania łańcucha o przerzutke przednią) pracę małej tarczy z twardymi biegami kasety, a ustawienie 1 daje płynną z miękkimi biegami kasety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 7 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 jeśli ktoś jest pomiędzy rozmiarami to w mojej opinii niech wybierze własnie mniejsze,Jeśli "ktoś jest między rozmiarami" to niech szuka innych butów, a nie kupuje za małe lub za duże. Tak samo jak z rowerem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTZaskar1991 Napisano 7 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Tak samo jak z rowerem. Porównanie z dupy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibra Napisano 9 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Jeszcze nie kupiłem butów, oswajam się z szosą i pozycją. Muszę jeszcze podmienić siodełko z oryginału na WTB - coś mi nie do końca pasuje. Sama jazda to jest baaajka. Jeśli się jeździ po asfalcie w dużej mierze to polecam. Osiągnięcie pod 50kmh na płaskim to wyczyn nierealny na góralu, a tu idzie jak strzała ( mówię o swoich aktualnych możliwościach) Niestety połakomiłem się na najtańszy licznik Speedmaster 5000, a on nie mierzy średniej prędkości z przebytego dystansu. Na kołach DT Spline założenie czujnika na płaską szprychę to też było wyzwanie Musiałem go umieścić tuż przy nyplu. Czy liczniki bezprzewodowe Sigmy też mają taki czujnik nakładany na szprychę czy jak to wygląda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 10 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 Mam te koła w jednym rowerze i najbardziej pasuje magnes dedykowany do płaskich szprych, przykręcany. Można kupić za kilka złotych w serwisach rowerowych czy na allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibra Napisano 10 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.