amii Napisano 24 Lipca 2016 Napisano 24 Lipca 2016 Witam, czy mam pytanko ..czy do takich pedałów zatrzaskowych SPD górskich .. http://www.decathlon.pl/peday-zatrzaskowe-m-520-czarne-id_3169982.htmlbęda pasowały buty trekkingowe SPD .. ?moze dla niektórych moje pytanie wyda się absurdalne ale jestem dziewczyną i od niedawna jestem w tym temacie ;p zaznaczę że próbowałam wpiąć się w pedały ale niestety ta sztuka mi sie nie udała ... xD Pozdrawiam Amii
Gość Napisano 24 Lipca 2016 Napisano 24 Lipca 2016 SPD to system a więc powinny pasować. Pokaż zdjęcia buta z blokami to Ci powiem. Jest jeszcze system SPD SL ale używa się go na szosie. Ogólnie blok SPD pasujący do tych pedałów wygląda tak:
Charvel Napisano 24 Lipca 2016 Napisano 24 Lipca 2016 Skoro dopiero zaczynasz jeździć w blokach, to poluzuj siłę z jaką sprężyna trzyma zatrzask - po obu stronach kręcisz śrubę w stronę znaczka minus, to samo na drugim.
amii Napisano 24 Lipca 2016 Autor Napisano 24 Lipca 2016 SPD to system a więc powinny pasować. Pokaż zdjęcia buta z blokami to Ci powiem. Jest jeszcze system SPD SL ale używa się go na szosie. Ogólnie blok SPD pasujący do tych pedałów wygląda tak: tak tak , mam takie bloki, poluzowałam je .. ale mimo wszystko mam problem No nic jeszcze będe próbowała ... dziekuje za pomoc
rzezniol Napisano 24 Lipca 2016 Napisano 24 Lipca 2016 Ja tu widzę źle zamontowane bloki. Ta podkładkę z bieżnikem podeszwy pod blokiem zrywa się przed jego zamontowaniem. Blok ma być do buta przykręcony na sztywno czytaj mocno ale z wyczuciem aby nie urwać gwintów. Luzuje się sprężyny w pedałach a nie blok na bucie. Pozdrawiam
amii Napisano 24 Lipca 2016 Autor Napisano 24 Lipca 2016 Kurczaki !!! Dziękuje !! Faktycznie ŹLE zamontowałam bloki )Ale sie smieje z siebie !!|Boże Baba to jednak baba !! I jeszcze kombinuje że śruby mam za krótkie itd !! a to nie zdjęłam tej części bieżnika !!Ajjjjj ... kompromitacja )Dzięki Panowie za pomoc )
zekker Napisano 25 Lipca 2016 Napisano 25 Lipca 2016 Nie chcę nic mówić ale w większości przypadków do butów i pedałów są dołączone instrukcje
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.