Skocz do zawartości

[Rower] Kross Hexagon V4 zbieram opinie

wodzio

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 lata później...
Napisano

Witam. Troszeczkę odświeżam kotleta o V4.

Mam kilak pytań.

Większość z was ma Hexa z rocznika 06/07, a teraz ciężko je dostać w sklepach,

Co myślicie o Hexie V4 z 2008/2009 i V3 z tych samych roczników.

Pisaliście, że po 600zł je kupowaliście, ja za cholerę nie mogę teraz nic znaleźć w tej cenie w oryginalnej konfiguracji.

Proszę o pomoc w wyborze mojego 1 ATB/BTM.

Napisano

Sorki że pod pod postem, ale chciał bym jak najszybciej nabyć rower i chciałem jeszcze wysłuchać parę zdań o V4 i V3 od Krossa.

Proszę o szybkom pomoc :)

Napisano

Uzywam V4 z 08' roku. Rowerek w tej kwocie jest fajny i moge go spokojnie polecic. Ale odrazu mowie ze chinska korba i suport poszly u mnie odrazu do wymiany bo zaczelo cos harczec, zreszta byla powyginana i lancuch sobie hulal w te i wewte jak szalony. Przy mojej wadze ok 90kg korba sie wyginala i za chiny nie szlo wyregulowac przedniej przerzutki. Po wymienie jest ok ale i tak przednia przerzutka idzie nastepna do zmiany ;)

Takze jesli ktos lubi depnac i wazy swoje to albo niech kupi cos z lepsza korba albo odlozy kase i sam wymieni ;)

Napisano
Uzywam V4 z 08' roku. Rowerek w tej kwocie jest fajny i moge go spokojnie polecic. Ale odrazu mowie ze chinska korba i suport poszly u mnie odrazu do wymiany bo zaczelo cos harczec, zreszta byla powyginana i lancuch sobie hulal w te i wewte jak szalony. Przy mojej wadze ok 90kg korba sie wyginala i za chiny nie szlo wyregulowac przedniej przerzutki. Po wymienie jest ok ale i tak przednia przerzutka idzie nastepna do zmiany ;)

Takze jesli ktos lubi depnac i wazy swoje to albo niech kupi cos z lepsza korba albo odlozy kase i sam wymieni ;)

W moim Hexagonie V6 również był problem z przerzutką przednią, okazało się iż fabrycznię była zbyt wysoko zamontowana na rurze. Być może u Ciebie jest podobnie.

Napisano
Ile Cię kosztował i gdzie kupiłeś jeśli można wiedzieć;)

Kupilem za 799zl TUTAJ.

Jesli chodzi o przerzutke to problem byl z korba ktora sie odksztalcala i wszystko sie ruszalo wiec nie szlo tego ustawic.

Teraz na nowej jest inny problem, maksymalny wychyl przerzutki jest troche za maly i na biegu 3-7 troche ociera. Dorwalem juz stara przerzutke Deore LX wiec problem niedlugo zniknie ;)

A to ze od nowosci przerzutka jest za wysoko i w dodatku nie rownolegla do blatu korby to inna sprawa ;)

Napisano

OK. Więc prawie jestem zdecydowany na V4. Jeszcze tylko podjadę do sklepu usiąść sobie na nim i dopasować rozmiar, bo w moim sklepie podejrzewam że będzie sporo drożej.

A czy w razie awarii to muszę odsyłać rower do tego salonu w którym go kupiłem czy w innym salonie korssa w mojej okolicy będę mógł reklamować?

Napisano
OK. Więc prawie jestem zdecydowany na V4. Jeszcze tylko podjadę do sklepu usiąść sobie na nim i dopasować rozmiar, bo w moim sklepie podejrzewam że będzie sporo drożej.

A czy w razie awarii to muszę odsyłać rower do tego salonu w którym go kupiłem czy w innym salonie korssa w mojej okolicy będę mógł reklamować?

Na podstawię Karty Gwarancyjnej oraz paragonu zakupu, każdy autoryzowany serwis Kross`a powinnien przyjąć rower w ramach gwarancji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...