wodzio Napisano 12 Września 2006 Napisano 12 Września 2006 Witam. Znalazlem na allegro: http://www.allegro.pl/item124596014_rower_...iowa_rama_.html Poszukuje taniego roweru do poruszania sie po miescie i ew, 10 cm skoku nad garbem w ulicy ;] Czy bylby to dobry wybor? 15 lat 182cm 70kg Prosze o rychla odpowiedz;]
Ecia Napisano 12 Września 2006 Napisano 12 Września 2006 Szukajka cię nie zje - pomyszkuj w dziale Testy. Pozdrówko przekierowujące .
Ciastkorz Napisano 12 Września 2006 Napisano 12 Września 2006 W tym przedziale cenowym to dobry wybor... Na przyszlosc uzyj ( jak to Ecia okreslila "szukajki") Pozdrower
bartekgib Napisano 12 Września 2006 Napisano 12 Września 2006 Za tą cenę nic lepszego nie znajdziesz. Tak samo jak poprzednicy powiem, że taki temat był wałkowany już kilka, a nawet kilkanaście razy : http://www.forumrowerowe.org/index.php?act...ics&highlite=v4 - tylko spójrz, ile tematów typu " Co do 700 zł ? " Ale już będziesz wiedział na przyszłość . Pozdrawiam !
Kamil1231 Napisano 20 Lipca 2009 Napisano 20 Lipca 2009 Witam. Troszeczkę odświeżam kotleta o V4. Mam kilak pytań. Większość z was ma Hexa z rocznika 06/07, a teraz ciężko je dostać w sklepach, Co myślicie o Hexie V4 z 2008/2009 i V3 z tych samych roczników. Pisaliście, że po 600zł je kupowaliście, ja za cholerę nie mogę teraz nic znaleźć w tej cenie w oryginalnej konfiguracji. Proszę o pomoc w wyborze mojego 1 ATB/BTM.
Kamil1231 Napisano 21 Lipca 2009 Napisano 21 Lipca 2009 Sorki że pod pod postem, ale chciał bym jak najszybciej nabyć rower i chciałem jeszcze wysłuchać parę zdań o V4 i V3 od Krossa. Proszę o szybkom pomoc
grzechu666 Napisano 21 Lipca 2009 Napisano 21 Lipca 2009 Uzywam V4 z 08' roku. Rowerek w tej kwocie jest fajny i moge go spokojnie polecic. Ale odrazu mowie ze chinska korba i suport poszly u mnie odrazu do wymiany bo zaczelo cos harczec, zreszta byla powyginana i lancuch sobie hulal w te i wewte jak szalony. Przy mojej wadze ok 90kg korba sie wyginala i za chiny nie szlo wyregulowac przedniej przerzutki. Po wymienie jest ok ale i tak przednia przerzutka idzie nastepna do zmiany Takze jesli ktos lubi depnac i wazy swoje to albo niech kupi cos z lepsza korba albo odlozy kase i sam wymieni
Kamil1231 Napisano 21 Lipca 2009 Napisano 21 Lipca 2009 Ile Cię kosztował i gdzie kupiłeś jeśli można wiedzieć
afly Napisano 21 Lipca 2009 Napisano 21 Lipca 2009 Uzywam V4 z 08' roku. Rowerek w tej kwocie jest fajny i moge go spokojnie polecic. Ale odrazu mowie ze chinska korba i suport poszly u mnie odrazu do wymiany bo zaczelo cos harczec, zreszta byla powyginana i lancuch sobie hulal w te i wewte jak szalony. Przy mojej wadze ok 90kg korba sie wyginala i za chiny nie szlo wyregulowac przedniej przerzutki. Po wymienie jest ok ale i tak przednia przerzutka idzie nastepna do zmiany Takze jesli ktos lubi depnac i wazy swoje to albo niech kupi cos z lepsza korba albo odlozy kase i sam wymieni W moim Hexagonie V6 również był problem z przerzutką przednią, okazało się iż fabrycznię była zbyt wysoko zamontowana na rurze. Być może u Ciebie jest podobnie.
grzechu666 Napisano 21 Lipca 2009 Napisano 21 Lipca 2009 Ile Cię kosztował i gdzie kupiłeś jeśli można wiedzieć Kupilem za 799zl TUTAJ. Jesli chodzi o przerzutke to problem byl z korba ktora sie odksztalcala i wszystko sie ruszalo wiec nie szlo tego ustawic. Teraz na nowej jest inny problem, maksymalny wychyl przerzutki jest troche za maly i na biegu 3-7 troche ociera. Dorwalem juz stara przerzutke Deore LX wiec problem niedlugo zniknie A to ze od nowosci przerzutka jest za wysoko i w dodatku nie rownolegla do blatu korby to inna sprawa
Kamil1231 Napisano 21 Lipca 2009 Napisano 21 Lipca 2009 OK. Więc prawie jestem zdecydowany na V4. Jeszcze tylko podjadę do sklepu usiąść sobie na nim i dopasować rozmiar, bo w moim sklepie podejrzewam że będzie sporo drożej. A czy w razie awarii to muszę odsyłać rower do tego salonu w którym go kupiłem czy w innym salonie korssa w mojej okolicy będę mógł reklamować?
afly Napisano 21 Lipca 2009 Napisano 21 Lipca 2009 OK. Więc prawie jestem zdecydowany na V4. Jeszcze tylko podjadę do sklepu usiąść sobie na nim i dopasować rozmiar, bo w moim sklepie podejrzewam że będzie sporo drożej. A czy w razie awarii to muszę odsyłać rower do tego salonu w którym go kupiłem czy w innym salonie korssa w mojej okolicy będę mógł reklamować? Na podstawię Karty Gwarancyjnej oraz paragonu zakupu, każdy autoryzowany serwis Kross`a powinnien przyjąć rower w ramach gwarancji.
Kamil1231 Napisano 22 Lipca 2009 Napisano 22 Lipca 2009 Jeszcze jedno pytanie do grzechu666. Ile cię kosztowała wymiana korby i suportu.?
grzechu666 Napisano 23 Lipca 2009 Napisano 23 Lipca 2009 Wzialem Alivio na octalinku, za czesci zaplacilem 135zl. Z wymiana wszystko wyszlo 160.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.