popik Napisano 23 Lipca 2016 Napisano 23 Lipca 2016 Czołem Przymiarka do roweru drewnianego ;-) Nie dla tego że lans, tylko dla tego, że lubię ten materiał. Inni przetarli szlaki. Ja mogę iść ich śladem. Pytanie czy jest sens. Renovo pokazuje, że nic takiemu nie straszne ale czy to prawda?? Sam się zastanawiam. Przewertowałem temat dogłębnie, myślę... Podstawy mam, z realizacją też dam sobie radę, w końcu to tylko drewno ;-) Renovo chyba jako wzór, nie dość że ładne, to i materiałów sporo.Takie na 28 kołach, bicykl miejsko-lekko terenowy słowem trekking. Wiem, że projektów planowanych było sporo, żaden nie wypalił.W każdym razie mam mocne postanowienie żeby jeśli zakładam wątek temat skończyć. Czołem
Mod Team KrissDeValnor Napisano 23 Lipca 2016 Mod Team Napisano 23 Lipca 2016 Grunt to trzymać się założonych planów. Plusik na dobry początek i zdawaj relacje z postępów prac.
artfal Napisano 23 Lipca 2016 Napisano 23 Lipca 2016 Oby nie skończyło się tylko na planach, powodzenia
popik Napisano 23 Lipca 2016 Autor Napisano 23 Lipca 2016 Moja Nevada się kończy. Plan jest taki żeby zastąpić ją czym takim szacunkowo wstępny projekt - z szansą na realizację ;-)
popik Napisano 24 Lipca 2016 Autor Napisano 24 Lipca 2016 Nie mogę edytować posta wiec dodam zdjęcie w nowym
Gość Napisano 24 Lipca 2016 Napisano 24 Lipca 2016 Widze, ze wiekszosc ludzi w cnc w Kressa wchodzi... Dawaj zdjecia na biezaco bom ciekawy.
malutki Napisano 24 Lipca 2016 Napisano 24 Lipca 2016 Całość ma być z drewna czy tylko główne "rury" a mufy np metalowe? Bo jeśli całość drewniana może być problem w newralgicznych miejscach: suport, główka, tylny trójkąt. Kibicuje! W końcu coś nowego!
popik Napisano 24 Lipca 2016 Autor Napisano 24 Lipca 2016 Kress jest tani. Dla tego rządzi. Ale to kiepskie wrzeciono. Jak będę miał wolne 2000 przesiądę się na mokrego Chińczyka. Oczywiście mufy steòw, suportu i rura podsiodlowa z ALU. Haki też. Reszta drewno.
popik Napisano 29 Lipca 2016 Autor Napisano 29 Lipca 2016 Widzę temat mało frapujący dla forumowiczów.Brak uwag, komentarzy, etc.Chyba czas zamknąć.
GTZaskar1991 Napisano 29 Lipca 2016 Napisano 29 Lipca 2016 Raczej zatyka dech w piersiach i nikt nic nie potrafi wydukać Widać po wykonaniu, że dasz radę z tym projektem.
artfal Napisano 29 Lipca 2016 Napisano 29 Lipca 2016 Widzę, że kolega wziął się na poważnie za realizację Dawaj zdjęcia z kolejnych etapów prac
popik Napisano 29 Lipca 2016 Autor Napisano 29 Lipca 2016 Czekam na drewno W przyszłym tygodniu 2 połówkaNa razie powstała forma do klejenia widelca tylnego
Gość Napisano 29 Lipca 2016 Napisano 29 Lipca 2016 Czemu do zamkniecia? Przeciez chyba nie po to zalozyles temat, aby kazdy wdychal ohhh, ahhh, miooood i super..., na konkretne komentarze czy uwagi tez raczej nie licz, bo to nie forum CNC. Ja sie znam na temacie w stanie szczatkowym - kolega w pracy jest nawiedzony, zegarki z drewna w CNC, wiec sila rzeczy slucham. Poki co pokazales 2 zdjecia, wiec konstruktywnej krytyki sie nie spodziewaj. Ja i mysle kilka osob dobrze kibicuje projektowi i zobaczymy co dalej. Chcesz pytania? Prosze. Jaki klej uzywasz do klejenia? Czy calosc projektu pod katem obciazen i "cieniowania" materialu robisz na pale czy kierujesz sie jakimis wyliczeniami? Metalowe inserty, ktore maja byc, beda rowniez projektowane i robione przez Ciebie? Czy widelec rowniez bedzie drewniany? Klejony czy z elementow? Rama po wykonaniu bedzie jakos impregonowana, czy tylko lakierowana? Zostawiasz surowa obrobke po frezie czy wygladzasz na rowno? Absolutnie nie traktuj ich ironicznie, to tylko ciekawosc. Ze swojej strony zyczyl bym sobie caly tutorial jak wygladalo to od A do Z, mysle, ze jeden z ciekawszych bo innych tematow na tym forum. Pozdrawiam.
rzezniol Napisano 29 Lipca 2016 Napisano 29 Lipca 2016 Ja mam wątpliwości co do miejsca klejenia drewna przy mufie suportu. Mimo wszystko starałbym się miejsce mocowania tylnego trójkąta zrobić w jednolitej masie drewna razem z suportem. P.S. Ustaw datę i godzinę w Nikonie ... Pozdro
popik Napisano 1 Sierpnia 2016 Autor Napisano 1 Sierpnia 2016 Czemu do zamkniecia? Przeciez chyba nie po to zalozyles temat, aby kazdy wdychal ohhh, ahhh, miooood i super..., na konkretne komentarze czy uwagi tez raczej nie licz, bo to nie forum CNC. Ja sie znam na temacie w stanie szczatkowym - kolega w pracy jest nawiedzony, zegarki z drewna w CNC, wiec sila rzeczy slucham. Poki co pokazales 2 zdjecia, wiec konstruktywnej krytyki sie nie spodziewaj. Ja i mysle kilka osob dobrze kibicuje projektowi i zobaczymy co dalej. Chcesz pytania? Prosze. Jaki klej uzywasz do klejenia? Czy calosc projektu pod katem obciazen i "cieniowania" materialu robisz na pale czy kierujesz sie jakimis wyliczeniami? Metalowe inserty, ktore maja byc, beda rowniez projektowane i robione przez Ciebie? Czy widelec rowniez bedzie drewniany? Klejony czy z elementow? Rama po wykonaniu bedzie jakos impregonowana, czy tylko lakierowana? Zostawiasz surowa obrobke po frezie czy wygladzasz na rowno? Absolutnie nie traktuj ich ironicznie, to tylko ciekawosc. Ze swojej strony zyczyl bym sobie caly tutorial jak wygladalo to od A do Z, mysle, ze jeden z ciekawszych bo innych tematow na tym forum. Pozdrawiam. Nie potrzeba mi poklasku, ale jeśli nikt nie pisze to odnoszę wrażenie że nikogo to nie interesuje Odpowiadam na pytania: Klej epoksydowy to podstawowy klej przy takiej konstrukcji. Jeśli chodzi o wymiary ramy to oczywiście powstał projekt na bazie wymiarów (moich), korzystałem w tym wypadku z ogólnodostępnego softu. Wytrzymałościowo rama liczona nie była, nie mam ani programu ani umiejętności do tego. Ale nie boje się o wytrzymałość bo Renovo np. robi ją zdecydowanie cieńszą i daje radę u mnie ścianki są grubsze, więc jest i zapas wytrzymałości. Inserty wstawiam gotowe, rura podsiodłowa to tylko kawałek rury, to samo pod stery, suport jest gwintowany i to jedyna skomplikowana rzecz bo tam chyba drobnozwojowy gwint jest. Widelec będzie gotowy, co za dużo to nie zdrowo Wykończenie ramy będzie naturalne, na początek szlifowana, kryta epoksydem i wykańczana poliuretanem. Jeśli chodzi o mocowanie suportu. Nie ma obaw. Połączenie wielowpustowe daje spoinę tak mocna jak materiał, nie wydaje mi się żeby były tam jakiekolwiek kłopoty z wytrzymałością. Edit Ha, co do Nikona, sprzęt uszkodzony, nie chce mi się nawet za niego zabierać. Pewnie jakiś "kosmos"pokazuje
Gość Napisano 1 Sierpnia 2016 Napisano 1 Sierpnia 2016 Popik - dla mnie osoboscie = wiecej, wiecej, wiecej zdjec, krok po kroczku. Bynajmniej nie chodzi mi o malpowanie projektu, tylko zwykla ciekawosc.
popik Napisano 1 Sierpnia 2016 Autor Napisano 1 Sierpnia 2016 Haki wycięte przed frezowaniem Co do wzmocnień z kompozytu...Planuje warstwowo kleić tylny widelec na formie, z przekładkami ze szkła.Węgla na razie nie daję. Wydaje się, że tkanina kierunkowa szklana powinna wystarczyć. Pytanie do Was. W osprzęcie jestem noga, nie mam kasy na nowe hamulce, chciałem kupić używki (tarcze hydrauliczne). I teraz widzę dwa problemy.Jaką średnicę powinna mieć rurka w ramie żeby przeszły linki? Dwa - czy można przedłużyć taki przewód?? Chodzi mi o to, że jest sporo fajnych hantli z krótkimi przewodami, typu 120cm. Mnie pewnie potrzeba będzie więcej. Czy w ogóle jest możliwość przedłużania takich pancerzy?
Kuli Napisano 1 Sierpnia 2016 Napisano 1 Sierpnia 2016 U mnie przewody w Tektro Auriga mają średnice trochę mniej niż 5,5mm (z 5,2mm) i trzymają się na plastikowych prowadnicach zaczepionych w ramę
Xalven Napisano 1 Sierpnia 2016 Napisano 1 Sierpnia 2016 Oczywiście plusik za fajny pomysł i chęci. A mnie ciekawi jak z wagą takiej ramy ? i oczywiście wagą całego takiego roweru ? Widelec z przodu sztywny czy amortyzator ? Wydaję mi się że lepszym rozwiązaniem będzie amortyzator.
popik Napisano 1 Sierpnia 2016 Autor Napisano 1 Sierpnia 2016 Zważyłem ramę, a w zasadzie jej połowę.Na chwile obecną 1,20. Ale to testowa rama, ścianki mają nawet po 9 mm w niektórych miejscach. Całość tego egzemplarza szacuję na jakieś 4-4,5 kg Renovo to wychodzi w okolicach 2-2,5 kgKolejna będę robił z cieńszymi ściankami i z lżejszych gatunków drewna i tylko z aluminiowymi wstawkami.Teraz tuleję suportu i rurę na stery mam stalowe. Tak naprawdę jest to rama testowa... Dzięki za info o lince, czy ona ma jakieś zgrubienia na końcach?? gdybym chciał ja przeciągnąć przez ramę jakie fi otworu muszę mieć??
popik Napisano 2 Sierpnia 2016 Autor Napisano 2 Sierpnia 2016 Forma do klejenia dolnej części widelca tylnego Szukam teraz dobrej mocnej żywicy konstrukcyjnej.Koniecznie epoksyd.
Gość Napisano 2 Sierpnia 2016 Napisano 2 Sierpnia 2016 Przyznam szczerze, ze formy doszczetnie nie kumam... Linki. Popik myslales, skoro to CNC, aby zrobic dzielo? Scianki maja powiadasz po/ do 9mm, wiec mozesz ze 3mm zrobic zaglebienie o promieniu 6mm, do tego z boku po 2 otwory pod trytytki. Ladnie by to wygladalo. Przy okazji, jezeli myslisz, aby na tym zarobic czyli sprzedac - takie zalozenie, to moze te pierwsza rame dobrze skatowac, aby wyciagnac wnioski jezeli cos wyjdzie nie tak? Panie...zalozyles temat, wezzmiluj sie, rozumiem, mozna tego nie lubic, robisz zdjecie formy, na formie rama, potem cos tam, potem cos tam, kazdy krok jest dla ludzi interesujacy. Maszynka rznie drewno - zdjecie, gotowy detal swierzo po obrobce - zdjecie, np surowe drewno przed obrobka, po wycieciu, po szlifowaniu, po impregnacji, po malowaniu, najlepiej to samo ujecie...wiesz piekny tutorial... JA rozumiem jak jest praca, rodzina, dlubiesz w czasie wolnym... Aaaa pytales o przewody hamulcow - nie przedluza sie. Zastanawiam sie jak wykombinowales mocowanie hamulca. Bo albo pozostaje ci zrobic pod taki adapter. Albo znow zrobic dzielo i wykonac takie cos.Oczywiscie nie tak filigranowe - pomysl tylko.
popik Napisano 2 Sierpnia 2016 Autor Napisano 2 Sierpnia 2016 HmmmKłopot w tym że dużo zdjęć nie mam, nie robiłem.Tu masz filmik z frezowania https://youtu.be/GDiTfclc0asCo do tej poziomej formy, jak patrzysz na widelec tylny od góry, to w ramach alu z reguły nie jest on prosty, uwzględnia krzywiznę na oponę itp. Tak i tu chcę zrobić. Aby kształt nie był prosty a odwzorowywał układ koła.Coś jak tu: Na tym zdjęciu gdzie pokazałem haki jest już przewidziane miejsce i otwory do adaptera.A co do linek, będą szły wewnątrz ramy, gdybym zrobił tak jak piszesz to faktycznie trzeba by mieć tak grubą ściankę. Mnie zależy na zjechaniu z wagą. Dla tego będę się trzymał wersji z linkami w środku.Już wiem, że po rozkręceniu hantli na końcu linki jest "oliwka" a ja można odciąć i zastąpić nową więc otwór 6 mm w środku do przeprowadzenia linki wystarczy mi w zupełności.Chcesz więcej zdjęć, mogę dać wszystkie które mam, czyli dodatkowo jeszcze jedno : Mam nadzieję juto odbiorę materiał od stolarza na 2 połówkę ramy to porobię więcej zdjęć. Edit Co do formy jeszcze, ten widelec powinno się kleić w prasie próżniowej.Ja swojej jeszcze nie skończyłem więc zrobię to ściskami. Jednak prasa próżniowa jest o tyle lepsza iż masz pewność że wszędzie materiał jest jednakowo sprasowany, czego ściski nie gwarantują.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.